ADO TREKT AAN LANGSTE EIND IN BOEIENDE OEFENPARTIJ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Onder prima omstandigheden bekampten ADO Den Haag en SK Beveren elkaar op het hoofdterrein van TEC Tiel. Geel-blauw opende de score in de eerste helft via Vukotic. Na rust kwam ADO al snel langszij en in het slot trokken de Hagenezen de overwinning naar zich toe. Eindstand: 2-1.

De toeschouwers in Tiel zagen beide teams van bij de aftrap met veel inzet aan de wedstrijd beginnen. Op een afgeblokt schot van Hoggas na vielen er in de eerste tien minuten echter geen grote kansen te noteren. Op het kwartier tikte Maderner het leer op aangeven van Mertens nipt voorbij de tweede paal. De Oostenrijkse spits stond overigens blijkbaar nipt buitenspel op het moment van afwerken. ADO probeerde op vraag van coach Dirk Kuijt hoog druk te zetten, maar het was geel-blauw dat enkele kansjes wist te creëren. Zo moest doelman Wentges in de 19de minuut een schot met rechts van Ribeiro in hoekschop duwen en niet veel later greep hij nogmaals gepast in na doorbreken van Maderner. Ribeiro voelde zich goed op de prima grasmat en zette in minuut 28 een schitterende aanval op gang. Hij lanceerde Mertens die op zijn beurt Maderner wist te vinden, het schot werd opnieuw geblokt in hoekschop. Twee minuten later was het dan toch raak voor SKB. Hoggas schilderde een vrije trap perfect op het hoofd van de jarige Vukotic. De boomlange verdediger kopte op zijn beurt het leer heerlijk overhoeks binnen: 0-1, een verdiende voorsprong. Geel-blauw ging na dit doelpunt op zijn elan verder met pogingen van Maderner en een bedrijvige Ribeiro. In de slotfase voerde ADO de druk op, SKB loerde op de counter. De grootste kans kwam er nog langs Beverse zijde. Hoggas zocht met de buitenkant van zijn rechter Maderner, maar een Haagse verdediger kon in extremis de bal nog in hoekschop werken voor de aanstormende Maderner. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft hingen de bordjes al snel in evenwicht. Xander Severina profiteerde van het beetje ruimte dat hij kreeg en haalde vanop afstand krachtig uit: 1-1. De Haagse spits Verheydt probeerde de Beverse defensie zoveel mogelijk onder druk te zetten, maar die bleef secuur in de afweer. Op het uur wisselde coach De Decker Corryn en Ribeiro voor Mulder en Barry. De partij bleef ook in de tweede helft aangenaam om volgen. Een deviatie van Carlson ging niet ver naast, aan de overzijde klemde doelman Wentges een afstandsschot van Fall in twee tijden. In de 69ste minuut voetbalden onze Leeuwen opnieuw een goede aanval bij elkaar. Hoggas vondt Maderner, het schot van de topschutter miste precisie. In het slot van de partij wisselden beide teams veelvuldig. Bij geel-blauw kwamen eerst Wolf en later Reyners, Belhadj en Davis in de ploeg. Toch verwaterde de partij niet, beide teams gingen op zoek naar de winning goal. Ondanks enkele prima Beverse combinaties was het ADO dat in de 82ste minuut de beslissende treffer wist te scoren. Zwarts liep goed in op een scherpe voorzet: 2-1. Drie minuten voor tijd lanceerde Reyners nog een laatste keer Barry. De spits kapte zijn verdediger schitterend uit, maar zijn schot was te onbesuisd en ging over. Ondanks de nederlaag een interessante en leerrijke partij voor geel-blauw! Eindstand: 2-1.