OOK DE JONGE LEEUWEN SLUITEN HUN SEIZOEN WINNEND AF

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Net als de A-kern zijn ook onze Jonge Leeuwen erin geslaagd hun seizoen positief af te ronden. Na de overwinning van vorige week tegen Virton, waren ze ook op de laatste speeldag een maatje te sterk voor de beloften van RWD Molenbeek. De troepen van coach Stijn De Rudder kwamen op slag van rust 1-0 voor. Na de pauze vielen er nog vier doelpunten: drie voor de thuisploeg en één voor de bezoekers. Eindstand: 4-1.

De partij begon vrij gesloten en aanvankelijk vielen geen grote kansen te noteren. De eerste serieuze dreiging kwam er via de bezoekers, na een hoekschop spatte een schot uiteen op de dwarsligger. Geel-blauw dreigde wat later op gelijkaardige wijze. De Geyndt trapte een afvallende bal, eveneens na een corner, hard op doel. De middenvelder zag zijn schot nipt over vliegen. Rond het halfuur probeerden de bezoekers het nogmaals met een afstandsschot vanop zo’n 25 meter, maar gelukkig voor de thuisploeg ging de bal naast. De Jonge Leeuwen trokken het spel de laatste tien minuten van de eerste helft naar zicht toe en sprokkelden enkele kansen. Op slag van rust resulteerde dit in de voorsprong. Na een hoekschop twijfelde De Oliveira niet en hij trapte de 1-0 gedecideerd in doel.

Na de pauze vonden onze youngsters makkelijker de ruimtes en al snel kon de voorsprong verdubbeld worden. Na werkelijk schitterend samenspel over verschillende stationnetjes was het uiteindelijk De Geyndt die de 2-0 tegen de touwen kon trappen. Een prachtig doelpunt dat tot stand kwam na een minimaal aantal aan baltoetsen, maar waarbij toch heel wat spelers betrokken waren. Geel-blauw nam het nu helemaal over en enkele kansen volgden. Toch kwam RWDM via een strafschop terug in de wedstrijd: 2-1. De Jonge Leeuwen waren allerminst aangeslagen, want nog geen vijf minuten later werd er al opnieuw gescoord. Na voorbereidend werk van De Weerd en Okumu, kon Soumahoro de 3-1 beheerst binnentrappen. Toch gaf RWDM het nog niet op en geel-blauw had geluk dat een vrije trap net naast de winkelhaak vloog. De partij belandde in een stroomversnelling en kansen aan beide kanten volgden elkaar op. Soumahoro liet zich meermaals opmerken. Scoren lukte aanvankelijk niet, maar in de 81ste minuut was het dan alsnog raak voor hem, 4-1! Okumu leverde bij dit doelpunt overigens al voor de derde keer deze partij een perfecte assist af. De goed spelende Chincharauli viel in de laatste minuten jammer genoeg nog geblesseerd uit met een blessure aan de Achillespees. RWDM profiteerde echter niet meer van deze ‘manmeersituatie’, onder meer door een knappe redding van Beniest in de slotfase. Eindstand: 4-1.

Zo slaagden onze Jonge Leeuwen erin om het seizoen op een fijne manier af te sluiten en op aangename wijze afscheid te nemen van enkele spelers. We wensen Knollenburg, De Mey en de ingevallen De Schepper en Van Goethem nog veel succes toe in de toekomst!

Beniest, Cranshoff (60’ Ly), Van Osselaer, Knollenburg, Chincharauli, De Weerd (77’ Van Goethem), De Geyndt (60’ Van Camp), De Mey, Vanderveeren (60’ Soumahoro), Okumu, De Oliveira