EEN GOED GEVULDE FREETHIEL VIERDE 40-JARIG BESTAAN LIEFHEBBERSVERBOND LAND VAN BEVEREN

Tekst: Maarten Van Miegem - Foto: Thomas Van Eynde

Op zaterdag 14 mei stond de Freethiel in het teken van het 40-jarig bestaan van liefhebbersverbond Land van Beveren vzw. Een verbond waarin heel wat supporters actief zijn!

Tussen 10.00 uur en 16.30 uur vond een minivoetbaltornooi plaats voor ploegen uit het verbond. Twintig teams namen het in vier poules van vijf ploegen tegen elkaar op. The Goats, ZVC Casuals, JSD Sports Design 2 en Forza De Vlieger wonnen hun poule. ZVC Casuals versloeg The Goats in de ene halve finale, Forza De Vlieger bleek sterker dan JSD Sport Design 2. In de finale trok Forza De Vlieger aan het langste eind en kroonde zich zo tot winnaar van de allereerste ‘Land van Beveren Cup’.

Omstreeks 17.00 uur stond de bekerfinale op het programma. Een goed gevulde en sfeervolle Freethiel zag SV De Snijrs al vroeg op voorsprong komen, maar RCB Sossissen United was niet van slag en ging al in de eerste helft op en over haar tegenstander. Aan de rust was de stand: 2-1. In de tweede helft zagen de talrijke fans nog heel wat doelpunten. De Sossissen liepen uit tot 5-1 waardoor het feest al vroeg losbarstte. Hoewel de wedstrijd gespeeld was, lieten ook De Snijrs nog enkele fraaie acties zien en wisten ze nog twee keer te scoren. Eindstand: 5-3.

Op het evenementenplein werd na de wedstrijd in het zonnetje nog uitvoerig nagepraat over de amusementswaarde van de finale, terwijl in de hoofdtribune het kampioenenfeest losbarstte.

Alle aanwezigen waren het er roerend over eens: het was fijn om ook in het tussenseizoen een wedstrijd in een goedgevulde Freethiel bij te kunnen wonen. Hopelijk mogen we veel van de aanwezigen in augustus opnieuw verwelkomen!

De foto’s kan je HIER bekijken. Bekijk HIER de aftermovie!