Go back

GEEL-BLAUW SLUIT SEIZOEN WINNEND AF TEGEN MOESKROEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen voetbalden vanavond vrank en vrij. Dat leverde in de eerste helft heel wat kansen op, maar scoren lukte niet. Na rust gebeurde dat wel. Maderner kroonde zich vanop de penaltystip tot topschutter en een owngoal van Simba besliste de partij. Eindstand: 2-0.

Onder een heerlijk avondzonnetje begonnen beide teams aan hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Geel-blauw ging het best van start. Maderner haalde in de vijfde minuut een eerste keer  uit, Mandanda tikte over. Moeskroen reageerde meteen en voetbalde een perfecte counter bij elkaar. Chevalier vond Vroman aan de tweede paal, maar die miste onbegrijpelijk voor open doel. Het spel ging vlot over en weer, want nog geen twee minuten later moest Mandanda al opnieuw ingrijpen. De doelman ging goed plat op een schot van Hoggas. In de 12e minuut probeerde Tainmont het met een lage schuiver. Via de voet van Tshimanga ging de bal in hoekschop. Aan de overkant zette Maderner Mandanda goed onder druk. De Oostenrijkse spits snoepte de bal af en bediende vervolgens Hoggas die goed gevolgd was. Lepoint gooide zich met lijf en leden in de baan van het schot, weg kans. Geel-blauw ging steeds nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Mandanda moest ingrijpen op een voorzetschot van Al Badaoui en even later had hij zijn vuisten nodig om een poging van Buus Jacobsen onschadelijk te maken. In de 29e minuut was de thuisploeg opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een poging van Al Badaoui kon door verdediger Simba in extremis over het doel van Mandanda gedevieerd worden. Rond het half uur reageerde Moeskroen met een eerste schot tussen het kader. Lathouwers kende geen moeite met de trap van Laloux. Nog geen minuut later was Moeskroen er al opnieuw. Chevalier controleerde de bal enig mooi in de zestien, maar miste vervolgens zijn schot compleet. Vijf minuten voor tijd moest Mandanda nogmaals zijn kunnen tonen op een vrije trap van Hoggas. Met een sierlijke zweefsprong duwde hij de bal in hoekschop. Geel-blauw voetbalde heel wat kansen bij elkaar, maar kreeg in de eerste helft dus nog niet wat het verdiende. Ruststand: 0-0.

Na rust was Lathouwers de eerste doelman die in actie moest komen. Chevalier probeerde het met een plaatsbal listig, maar onze doelman liet zich niet verrassen. In de 53e minuut slaagde Ribeiro Costa er in de bal te onderscheppen. De Braziliaan stormde vervolgens aalvlug op doel af en hoewel Maderner ook goed meegelopen was, koos hij voor eigen succes. Niet de juiste keuze zo bleek, want doelman Delavallée, die na rust Mandanda was komen vervangen, wierp zich goed voor de bal. Drie minuten later ging Moeskroenverdediger Simba in de fout op Maderner, scheidsrechter Smet wees naar de stip. Maderner ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0. Eindelijk stond de verdiende voorsprong op het bord. Met dit penaltydoelpunt kroonde de Oostenrijker zichzelf bovendien ook meteen tot topschutter in 1B, want aanvaller Lennart Mertens scoorde gisteren niet voor Deinze. Na dit doelpunt gunde Condom recordhouder Schryvers nog een mooi afscheid met een ruime invalbeurt. In de 70e minuut voetbalde geel-blauw een schitterende aanval bij elkaar. De ingevallen Mertens kreeg uiteindelijk de kans om af te ronden, maar zijn schot werd in laatste instantie alsnog afgeblokt. In de daaropvolgende fase kreeg Mertens opnieuw de kans om uit te halen. Dit keer was zijn poging niet krachtig genoeg. Een minuutje later viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Ribeiro Costa zette voor en Simba versloeg zijn eigen doelman: 2-0. Een kwartier voor tijd was het uitgerekend Schryvers die met een schicht ei zo na het derde doelpunt van de avond wist te scoren, maar zijn kanonskogel ging een metertje over. Ook Bertone verzuimde nog om de score te doen oplopen. Tot twee keer toe had hij de 3-0 aan de voet. Bij zijn tweede poging, een plaatsbal, ging Delavallée wel goed plat. In de laatste tien minuten van de partij kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Zo sluit geel-blauw het seizoen alsnog met een positieve noot af. Eindstand: 2-0.

Opstelling Waasland-Beveren:
Bill Lathouwers, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen (57’ Jenthe Mertens), Abdel Al Badaoui (57’ Tom Reyners), Lucas Ribeiro Costa (77’ Mauro Trari), Kevin Hoggas (57’ Jur Schryvers), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga (89’ Eric Johana Omondi), Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Guillaume Gillet