Go back

GEEL-BLAUW KEERT MET LEGE HANDEN HUISWAARTS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga

Kilian Hazard had er zin in vanavond. Hij wist in beide speelhelften te scoren. De ingevallen Reyners scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. In het slot was geel-blauw nog dicht bij de gelijkmaker, maar die bleef uit. Eindstand: 2-1.

Na zeven minuten moest Gabriël, die vandaag Jackers in doel verving, voor een eerste keer in actie komen. Kylian Hazard bracht de bal laag voor doel, maar Gabriël ging goed plat. Niet veel later ontving Hazard opnieuw de bal dichtbij het doel. Zijn schot was hard, maar strandde in het zijnet. In de 13e minuut was RWDM er alweer. De Camargo werd in de diepte gestuurd en kwam oog in oog te staan met Gabriël die snel uitkwam en zich goed breed maakte. De Camargo kon alsnog afdrukken, maar zag zijn bal ruim een meter naast gaan. In de 16e minuut konden we de eerste kans voor onze Leeuwen noteren. Maderner ging op wandel en haalde uit. Zijn vizier stond nog niet helemaal op scherp, want het leer ging hoog over. Vier minuten later waagde ook Al Badaoui een poging na een ingestudeerd nummertje op vrije trap. Ook dit schot was niet gekadreerd. In de 25e minuut claimde Mertens een strafschop, scheidsrechter Vermeiren zag er echter geen overtreding in. Een minuutje later was geel-blauw opnieuw gevaarlijk. Maderner probeerde het in één tijd met de linker, maar zag zijn poging een metertje naast gaan. Nadat Ribeiro Costa in de 29e minuut al eens in de handen van Defourny trapte, probeerde hij het even later met een individuele actie. De Braziliaanse flankaanvaller dolde met twee verdedigers en kon vervolgens afdrukken, maar opnieuw stond de thuisdoelman pal. In de 35e minuut juichte het thuispubliek nadat Hazard de netten deed trillen, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. Drie minuten later kon er door de thuisaanhang alsnog een eerste keer gejuicht worden. Opnieuw was het Hazard die kon uithalen. Zijn schot week af en het stond 1-0. In het slot probeerde gelegenheidsaanvoerder Gillet het voor geel-blauw nog met een afstandsschot, Defourny kon met enige moeite het leer klemmen. Ruststand: 1-0.

De troepen van Jordi Condom gingen na rust op zoek naar de gelijkmaker. Ze kwamen fel uit de kleedkamer en vertoefden het eerste kwartier na rust voornamelijk op de helft van de thuisploeg. In de 54e minuut wist Ocansey thuisdoelman Defourny te verslaan na een knappe actie van Hoggas. Helaas voor geel-blauw ging de vlag meteen de hoogte in: buitenspel. Hoggas probeerde het even later met een plaatsbal, maar zijn poging was te zacht. In de 60e minuut nam de thuisploeg over. Een schot van Hazard werd geblokt door Vukotic en drie minuten later greep Gabriël goed in na een inzet van De Camargo. In de 65e minuut versierde geel-blauw twee hoekschoppen op rij. Bij de tweede corner kon Ocansey uithalen. Zijn schot belandde tegen een Molenbeekse arm, maar Vermeiren liet doorspelen. In de daaropvolgende counter sloeg Hazard genadeloos toe. Hij knalde de bal staalhard in het dak van het doel: 2-0, wedstrijd beslist. De ingevallen Reyners kon tien minuten voor tijd nog milderen tot 2-1 en in de slotfase kwam geel-blauw via Vukotic en Omondi nog dicht bij de gelijkmaker, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer. Eindstand: 2-1.

Volgende week zondag (17/04) speelt geel-blauw zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het ontvangt RE Moeskroen in het eigen Freethielstadion. De partij gaat om 20.00 uur van start.

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriël, Jenthe Mertens (71’ Derrick Tshimanga), Leonardo Bertone (87’ Eric Johana Omondi), Jacob Buus Jacobsen, Abdel Al Badaoui (64’ Tom Reyners), Lucas Ribeiro Costa, Kevin Hoggas (71’ Jur Schryvers), Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Eric Ocansey, Guillaume Gillet