Go back

RWDM – WAASLAND-BEVEREN (09/04): SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga & Lorenzo Vicencio

Morgen trekt geel-blauw richting de hoofdstad om het op te nemen tegen RWD Molenbeek. De wedstrijd in het Edmond Machtensstadion staat onder leiding van Ken Vermeiren. Hij fluit de partij om 20.45 uur op gang en zal worden bijgestaan door de heren Tom Vanpoucke en Thibault Holvoet. De vierde official is de heer Matonga Simonini.

Voorbeschouwing

Zaterdag staat de vierde en laatste ontmoeting met RWDM op de kalender. In de eerste confrontatie trok geel-blauw aan het langste eind. Davis bracht in de eerste helft onze Leeuwen op voorsprong, maar de gelijkmaker volgde snel. In de tweede helft miste Bertone eerst een penalty, maar nadien beslisten doelpunten van Faucher en Maderner de partij.

In december maakte RWDM de verplaatsing naar de Freethiel. Opnieuw ging de bezoekende ploeg met de drie punten aan de haal. De Brusselaars liepen uit tot 0-3 via Le Joncour, Nzuzi en Dante. Efford kon voor de thuisploeg nadien enkel nog maar de eer redden.

De derde ontmoeting leek lang uit de draaien op een scoreloos gelijkspel. In het absolute slot hield geel-blauw alsnog de drie punten thuis, nadat een schot van Trari afweek en voorbij Defourny in doel belandde.

Selectienieuws

Jordi Condom heeft voor de wedstrijd van morgen af te rekenen met heel wat afwezigen. Naast Edmundsson, Schoonbaert en Da Costa kampten deze week ook Jackers en Verstraete met kwaaltjes. Balde miste door ziekte enkele trainingen en zit daardoor niet in de selectie. Wuytens en Davis moeten eveneens ziek verstek geven. Tshimanga is dit weekend daarentegen wel speelgerechtigd. De beroepsprocedure rond de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen Lierse, gaat volgende week verder. Voor de wedstrijd van morgen selecteerde Jordi Condom onderstaande 18 spelers.