Go back

JONGE LEEUWEN LIJDEN ONNODIGE NEDERLAAG TEGEN WESTERLO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

In de beginfase waren beide teams meteen dreigend. Geel-blauw opende met een schot in het zijnet van Vanderveeren en de bezoekers reageerden met een kopbal in de handen van Beniest. In de 11de minuut kwamen de Kemphanen. Beniest had, na zwak verdedigen bij de thuisploeg, geen verhaal tegen een overhoeks schot van Houwaer: 0-1. Onze Jonge Leeuwen eisten na dit doelpunt het balbezit op, maar echte kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Beniest moest daarentegen goed tussenbeide komen in een één tegen één situatie. Wakker geschud door deze fase voetbalden onze youngsters plots wel heel wat kansen bij elkaar. De Oliveira, Talal en De Mey, tot twee keer toe, slaagden er niet in om de bordjes in evenwicht te brengen. Westerlo dreigde op de counter, Kaygan besloot voorlangs. Vlak voor rust dwong de bedrijvige De Mey de bezoekende doelman nog tot een redding. Ruststand: 0-1.

Geel-blauw startte het best aan de tweede helft. Na vijf minuten spelen vond De Olveira Van Camp die met rechts knap in de linkerbovenhoek afwerkte: 1-1. In de 62e minuut kwamen de Jonge Leeuwen erg ongelukkig opnieuw op achterstand. Een terugspeelbal stuiterde plots onverwacht hoog op waardoor Beniest verrast werd en de bal in doel hobbelde: 1-2. Niet veel later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Tassounte zocht en vond de verste hoek: 1-3. Geel-blauw liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een doelpunt van de net ingevallen Soumahoro werd al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel en Chincharauli trapte te centraal op doel. Ook De Oliveira kon een voorzet van Okumu niet kadreren. In de 89ste minuut kon geel-blauw dan toch nog een tweede doelpunt scoren. Na een fout op Soumahoro wees de scheidsrechter naar de stip, Okumu trapte de 2-3 eindstand tegen de touwen.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Ly (80’ Knollenburg), Cranshoff (45’ Van Goethem), Chincharauli, Talal (45’ De Schepper), De Geyndt (66’ Okumu), De Mey, Vanderveeren (66’ Soumahoro), De Oliveira, Van Camp