Go back

JONGE LEEUWEN NIET OPGEWASSEN TEGEN LEIDER BEERSCHOT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Afgelopen maandag (04/04) namen onze Jonge Leeuwen het op tegen Beerschot, de autoritaire leider in de competitie. In november konden onze youngsters nog hun voet naast de mannen van ’t Kiel plaatsen, maar de tweede confrontatie van dit seizoen liep op een sisser af. Beerschot liep in de eerste helft al uit tot 0-4. Na rust scoorden de bezoekers nog één keer, eindstand: 0-5.

Beerschot bewees maandag nogmaals waarom het in de poule van onze Jonge Leeuwen autoritair aan de leiding staat. Het was in de eerste helft bijzonder efficiënt en strafte individuele fouten genadeloos af. Doelman Beniest moest zich in de 19e minuut een eerste keer omdraaien. In de 24e minuut verdubbelden de bezoekers de voorsprong: 0-2. Tien minuten later stond het al 0-3 en de 0-4 liet nadien niet lang op zich wachten. Bij de rust was de partij eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft moesten onze Jonge Leeuwen proberen de schade te beperken. Dat lukte, want na rust stokte de doelpuntenkermis. Toch wisten de bezoekers in de 54e minuut nog één keer te scoren. Eindstand: 0-5.

Leider Beerschot pakte hiermee al zijn zevende overwinning op rij! De Kielse beloften wonnen dit seizoen maar liefst zeventien wedstrijden, verloren er twee en speelden tot nu toe vier keer gelijk.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Cranshoff (60’ De Schepper), Van Osselaer (60’ Ly), Chincharauli, Tala, De Oliveira, De Geyndt, Vanderveeren (46’ Soumahoro), Okumu, Van Camp (62’ Van Goethem), De Mey