Go back

JONGE LEEUWEN PAKKEN VOLLE BUIT IN LAATSTE UITWEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Afgelopen maandag (25/04) trokken onze beloften richting Virton voor hun inhaalwedstrijd van de 20ste speeldag. Deze partij werd in februari uitgesteld omwille van het slechte weer. De troepen van Stijn De Rudder trokken in hun laatste uitwedstrijd van het seizoen aan het langste eind. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Eindstand: 1-2.

Onze Jonge Leeuwen vonden in de eerste helft de vrije ruimtes erg goed met zeer veel doelkansen tot gevolg. Vanderveeren besloot te zacht in de handen van doelman Medard en ook Talal wist niet te scoren na een prima infiltratie. Nadien liet Okumu zich opmerken bij geel-blauw. Eerst ging een schot voorlangs, daarna probeerde hij het met een individuele actie en tenslotte kwam hij ook nog een teen te kort op een voorzet van De Geyndt. Vervolgens was het weer Vanderveeren die alle aandacht opeiste. Helaas voor geel-blauw resulteerden zijn pogingen opnieuw niet in de verdiende voorsprong. Nadien probeerde Van Camp het ook op aangeven van Van Osselaer, maar zijn schot was te onbesuisd en ging over. Thuisploeg Virton was in de eerste helft tussendoor twee keer gevaarlijk. Les Verts de Gaume wisten niet te scoren na een afgeweken schot en een individuele actie eindigde met een voorzet die uiteindelijk voorbij alles en iedereen vloog. Ongelooflijk maar waar: aan de rust stond het dus nog steeds 0-0.

In de tweede helft leek het er aanvankelijk op dat het festival van de gemiste kansen verder gezet  zou worden. Maar nadat De Mey niet had weten te besluiten op aangeven van Okumu, kreeg geel-blauw even later alsnog de ultieme kans om op voorsprong te komen. Na een lichte fout op Cranshoff wees de scheidsrechter in de 50ste minuut naar de stip. Okumu miste deze uitgelezen kans niet, geel-blauw eindelijk 0-1 voor. Na dit doelpunt kwam Virton plots beter in de wedstrijd, een schot ging voorlangs. Na deze kans voor de thuisploeg kreeg De Mey vier mogelijkheden op rij om de 0-2 op het bord te brengen, maar dat lukte niet. De thuisdoelman lag meermaals in de weg en tot slot trof De Mey ook nog eens de paal. Na deze kansen volgde een sterk kwartier van de thuisploeg. Onder meer door enkele prima reddingen van doelman Beniest viel de gelijkmaker niet. In de 74ste minuut leek de wedstrijd, onder impuls van twee wisselspelers, in een beslissende plooi te vallen. De Oliveira vond De Weerd en deze laatste trof bij zijn eerste balcontact meteen raak: 0-2. Toch scoorde Virton vier minuten voor tijd alsnog de aansluitingstreffer. Een vierde goal hing nog langs beiden kanten in de lucht, maar dat doelpunt viel uiteindelijk niet meer. Eindstand 1-2.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Cranshoff (70’ De Weerd), Van Osselaer, Knollenburg (70’ De Oliveira), Chincharauli, Talal (70’ Soumahoro), De Geyndt, De Mey, Vanderveeren, Okumu, Van Camp