Go back

EXPERIMENTEEL WAASLAND-BEVEREN WINT LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander van dienst was RE Virton. In de eerste helft verdiende geel-blauw de voorsprong, maar gescoord werd er niet. Na rust gebeurde dat wel. In het slotkwartier trof geel-blauw twee maal raak. Eindstand: 2-0.

De thuisploeg speelde vandaag met een erg experimenteel elftal. Van Camp, Van Osselaer, De Geyndt en Omondi kregen in de eerste helft het gezelschap van acht testers. Sportief directeur Jordi Condom wou net als vorige week tegen Beerschot heel wat spelers eens live aan het werk zien. Bij Virton sprongen vooral de namen van Mujangi Bia en Mbombo in het oog.

Na twee minuten noteerden we de eerste kans in de partij. De bezoekende doelman kende echter geen problemen met een lage schuiver. Nadien waren de meeste kansjes in het openingskwartier vooral voor de bezoekers, maar echt gevaarlijk was Virton niet. Halverwege de eerste helft kon geel-blauw nog eens dreigen met een harde uithaal, de bezoekende goalie maakte het gevaar onschadelijk met de vuisten. Aan de overzijde moest ook de thuisdoelman zijn kunnen tonen, hij klemde de bal in twee tijden. Op het halfuur kwam geel-blauw dicht bij de voorsprong. Eerst ging een schot na een hoekschop nipt voorlangs en nog geen minuut later eindigde een poging van Omondi recht in de handen van de bezoekende doelman. In de 38ste minuut ging een lage schuiver nogmaals voorlangs. Vlak voor rust bediende Van Camp Omondi perfect voor doel, maar opnieuw hobbelde het leer langs de verkeerde kant van de paal buiten. Geel-blauw verdiende ondertussen een voorsprong, toch was de stand bij de rust nog steeds 0-0.

Na rust bleef bij de thuisploeg enkel Vic Van Osselaer in de ploeg. Naast Davis en Okumu werd de rest van het elftal opnieuw opgevuld met testspelers. Bij Virton verscheen ‘cultspeler’ Sadin tussen de palen.

Net als in de openingsfase van de partij was ook de eerste kans na rust er eentje voor de thuisploeg. Geel-blauw wist balverlies in de bezoekende verdediging echter niet af te straffen. In de 48ste minuut leek Mujangi Bia aan de overzijde de openingstreffer aan de voet te hebben, maar een Bevers blok bracht in extremis redding. Een tweede poging van Bia in diezelfde fase eindigde in het zijnet. Nadien was Okumu meermaals dreigend via de linkerflank, gescoord werd er vooralsnog niet. Rond het uur voetbalde geel-blauw meerdere kansen bij elkaar. Vooral een afstandsschot van Okumu sprong in het oog, Sadin kon met moeite het leer overtikken. De thuisploeg vertoefde hoofdzakelijk op de helft van Virton. In de 71ste minuut had Van Osselaer, na mistasten van Sadin, opnieuw een kans om de 1-0 op het bord te brengen, maar zijn poging ging over het doel. Een kwartier voor tijd was Virton nog eens dreigend. Een harde knal werd in twee tijden gepakt door de Beverse doelman. In de 78ste minuut was het uiteindelijk dan toch raak. Na goed storend werk ging de bal via de paal binnen: 1-0. Na dit doelpunt vielen er aanvankelijk niet al te veel kansen te noteren. Toch werd het in de 86ste minuut alsnog 2-0 na een geweldige individuele actie en dito schot van één van de testspelers. Sadin moest nadien nog een aantal keer ingrijpen, maar gescoord werd er niet meer. Zo wint geel-blauw na de oefenwedstrijd tegen Beerschot ook zijn laatste vriendschappelijke partij van dit seizoen.