GEEL-BLAUW WINT OEFENDUEL TEGEN BEERSCHOT NA LATE OWNGOAL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Geel-blauw nam het vanochtend in een oefenwedstrijd in het eigen Freethielstadion op tegen de buren van Beerschot. In de eerste helft vielen geen doelpunten te noteren. De partij leek op een scoreloos gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase besliste een owngoal de wedstrijd. Eindstand: 1-0.

Geel-blauw kwam in de eerste helft aan de aftrap met een afvaardiging van de A-kern (Lathouwers, Reyners, Wuytens, Traoré, Trari, Davis & Verstraete), aangevuld met enkele Jonge Leeuwen (Van Camp, De Geyndt, Okumu) en een testspeler.

Beerschot eiste in de beginfase het balbezit op en de bezoekers toonden ook de meeste drang naar voren. Geen van beide doelmannen moest echter in het openingskwartier in actie komen, een poging van De Geyndt werd in de 11de minuut afgeblokt door een paars-witte verdediger. Het was wachten tot de 20ste minuut op nieuw doelgevaar. Sebaoui probeerde Lathouwers te verschalken met een lob vanop zo’n 40 meter, maar de Beverse goalie liet zich niet verrassen. Na deze poging reageerde geel-blauw meteen, doelman Lejoly kende geen moeite met het puntertje van Okumu. Niet veel later kreeg Vaca wat vrijheid aan de overzijde, zijn poging miste echter de nodige precisie en ging over. In de 27ste minuut was geel-blauw dicht bij de voorsprong, maar het leer hobbelde langs de verkeerde kant van de paal naast. Na deze kans was er een tijdlang vooral veel middenveldspel te zien. Drie minuten voor rust moest Lejoly nog eens een balletje plukken, maar de kopbal van Traoré miste kracht om echt gevaarlijk te zijn. In de laatste minuut van de eerste helft moest ook Lathouwers nog eens aan de bak. Hij bokste een harde vrije trap van Vaca in hoekschop. Ruststand: 0-0.

Op Traoré na verscheen bij geel-blauw na rust een volledig nieuw elftal aan de aftrap. Enkele spelers van de A-kern (Schoonbaert, Bertone, Jacobsen & Omondi) kregen naast Jonge Leeuw Van Osselaer ook het gezelschap van vijf testspelers (een doelman en vier veldspelers).

Geel-blauw startte het vinnigst aan de tweede helft. In de eerste minuut zocht Omondi een medemaat voor doel, maar zijn voorzet was niet op maat. In de 51ste minuut probeerde Vaca het vanop ruime afstand, zijn schot ging over. Een minuutje later volgde Bertone zijn voorbeeld, maar ook zijn poging was niet gekadreerd. In de 55ste minuut kreeg Omondi de kans om geel-blauw op voorsprong te schieten na een schitterende voorzet vanop de linkerflank. De spits leek ietwat verrast, zijn inzet eindigde in het lege vak E. Het spel ging in de tweede helft vlot over en weer. Verschillende pogingen van Omondi en enkele testspelers aan Beverse zijde misten telkens nipt het doel of werden door de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt. In de 73e minuut moest ook de tester in doel in actie komen, hij reageerde gevat op een schot van bezoeker Goossens. Net op het moment dat de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel leek te eindigen, kwam geel-blauw alsnog op voorsprong. Omondi zette een prima actie op en in de kluts duwde een bezoekende verdediger de bal voorbij zijn eigen doelman: 1-0, meteen ook de eindstand van deze confrontatie.