GEEL-BLAUW BLAAST STRIJD OM TWEEDE PLAATS NIEUW LEVEN IN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw heeft de strijd om de tweede plaats opnieuw leven ingeblazen. Onze Leeuwen zijn er vanavond in geslaagd om de kloof met RWDM te verkleinen tot amper twee punten. Het versloeg de Brusselaars met het kleinste verschil.

In een sfeervolle Freethiel startte geel-blauw furieus aan de wedstrijd. Verstraete verscheen al in de eerste minuut voor Defourny. De bezoekende doelman kwam goed uit en verhinderde meteen het openingsdoelpunt. RWDM dreigde voor het eerst op het kwartier. De Camargo zag een kopbal overwaaien en nog geen minuut later ging een schot van Rommens voorlangs. Geel-blauw speelde aanvallend en vertoefde veelal op de helft van de bezoekers. In de 21e minuut belandde een goed aangesneden hoekschop van Mertens bij Da Costa. De ervaren verdediger zag zijn kopbal nipt voorbij de verste paal vliegen. Tien minuten later werd de vinnig spelende Balde in het straatje gestuurd, maar Defourny kwam opnieuw bijzonder snel uit en de doelman kon de bal in extremis uit de voeten van de winger halen. In de 36e minuut werd Balde, die van coach Schneider voor het eerst aan een wedstrijd mocht beginnen, nogmaals gelanceerd. De Senegalese huurling kon uithalen, maar raakte de bal verkeerd. Vier minuten voor rust probeerde Reyners het met een hard en laag schot richting de eerste paal. Defourny moest alles uit de kast halen om de bal weg te ranselen. RWDM zette hier buiten een vrije trap van Rommens niet veel tegenover. Gescoord werd er in de eerste helft dus nog niet. Ruststand: 0-0.

Na vijf minuten in de tweede helft moest Defourny als eerste doelman aan de bak. Het schotje van Al Badaoui was niet goed geplaatst en belandde recht in de handen van de Brusselse goalie. Negen minuten later kwam de bal via verschillende stationnetjes bij Gillet. De handen van Defourny leken vanavond wel magneten, want ook dit keer vloog het leer recht in zijn handen. Hier zat zeker meer in. RWD Molenbeek voerde nadien de druk op, maar echt grote kansen leverde dat niet op. In de 74e minuut kwamen de bezoekers plots wél erg gevaarlijk uit de hoek. Doelman Jackers moest alles uit de kast halen om Ruyssen het scoren te beletten. Na deze fantastische redding leek de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel te zullen eindigen, maar in de 89e minuut ontplofte de Freethiel alsnog! De ingevallen Trari zette scherp voor, de bal week af en doelman Defourny had voor het eerst vanavond geen reactie meer in petto. Raakte Maderner als laatste de bal of was het een owngoal van Le Joncour? Het zal elke Beverensupporter vanavond worst wezen, want de drie punten pakken, was het enige dat telde. Geel-blauw heeft door deze winstpartij immers haar lot opnieuw volledig in eigen handen!

Vrijdag moeten onze Leeuwen al meteen opnieuw vol aan de bak. Om 20.00 uur nemen ze het in ’t Kuipje op tegen competitieleider KVC Westerlo. We rekenen op jullie steun!

Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Manuel Da Costa (82’ Adama Ardile Traoré), Leonardo Bertone (79’ Lukas Ribeiro Costa), Abdel Al Badaoui (82’ Daniel Maderner), Aliou Balde (68’ Mauro Trari), Tom Reyners, Derrick Tshimanga (79’ Eric Ocansey), Aleksandar Vukotic, Guillaume Gillet, Louis Verstraete