Go back

KVC WESTERLO – WAASLAND-BEVEREN (24/02): SELECTIENIEUWS

Tekst: Thomas Van Eynde & Maarten Van Mieghem - Foto: Belga

Morgen trekken onze Leeuwen naar het Kuipje voor de topper tegen KVC Westerlo. De partij start om 20.00 uur en staat onder toezicht van scheidsrechter Christof Dierick. Hij zal worden bijgestaan door de heren Nico Claes en Lennert Becquet. De heer Simon Bourdeaud’hui is de vierde official.  

Voorbeschouwing

Geel-blauw neemt het morgen dus op tegen KVC Westerlo. De Kemphanen staan al van bij de start van de competitie op kop in het klassement en zijn aan een sterk seizoen bezig. Met nog een inhaalwedstrijd tegen Lierse K. te goed, tellen ze reeds 43 punten. Bovendien werd er dit seizoen nog maar drie keer verloren, acht punten meer dan de tweede in de stand. Het wordt een echte topper op het scherpst van de snee, want de troepen van Jonas De Roeck willen zich graag zo snel mogelijk verzekeren van de promotie, terwijl onze Leeuwen vol meedoen voor de tweede plaats.

Onze Jongens speelden dit seizoen al drie keer tegen de leider uit 1B. Bij elke confrontatie werd het een ander resultaat. Zo verloren we in het begin van het seizoen na goals van Dierckx en Bernat met 0-2 in eigen huis. In november speelden we in Westerlo dan weer na een heel spannende match 1-1 gelijk. Het laatste onderlinge duel zit bij iedereen nog vers in het geheugen. Onze Leeuwen speelden in januari op de Freethiel een dijk van een match en wonnen verdiend met 2-1. Morgen gaat geel-blauw terug vol voor de drie punten. 

Selectienieuws

Voor de wedstrijd tegen Westerlo kan coach Marc Schneider nog steeds geen beroep doen op Edmundsson en Kablan. Davis viel uit tijdens de laatste training. Kablan en Edmundsson werken beiden hard aan hun terugkeer. De coach selecteerde voor de partij tegen KVC Westerlo onderstaande achttien spelers.