Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, LUCAS RIBEIRO COSTA!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren verwelkomt de Braziliaan Lucas Ribeiro Costa (25). Charleroi verhuurde de aanvallende middenvelder dit seizoen aan Moeskroen. Deze overeenkomst werd vervroegd beëindigd waardoor Ribeiro Costa de komende zes maanden voor geel-blauw kan uitkomen.

De carrière van Lucas Ribeiro Costa start in 2017 bij het Franse Valenciennes. Na een jaartje wennen in de B-ploeg, wordt hij overgeheveld naar de A-kern. Opnieuw een jaar later verhuist Ribeiro Costa naar België. Hij gaat eerst aan de slag bij Virton en wordt vervolgens opgepikt door Charleroi dat hem uitleent aan RWD Molenbeek. Ook dit seizoen leenden de Carolo’s Ribeiro Costa uit aan Moeskroen. Hij kwam voor de Henegouwers zo’n 16 keer in actie, scoorde zes keer en schreef ook al twee assists achter zijn naam.

Welkom op de Freethiel, Lucas!

LUCAS RIBEIRO COSTA JOINS BEVEREN!

Waasland-Beveren welcomes Brazilian Lucas Ribeiro Costa (25). The attacking midfielder joined Mouscron on a season-long loan, but this deal came to an early end.

Lucas Ribeiro Costa’s career started in 2017 at French side Valenciennes. Two years later, Ribeiro Costa moved to Belgium. He first joined Virton and then he made the move to Charleroi, which lent him to RWD Molenbeek. This season, the ‘Carolos’ loaned Ribeiro Costa to Mouscron. He played for them in 16 matches, scored six times and gave two assists.

Welcome at the Freethiel, Lucas!