Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, ERIC JOHANA OMONDI!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren verwelkomt Eric Johana Omondi. De Keniaanse international (27) kan als aanvallende middenvelder of als spits uitgespeeld worden. Hij was einde contract en komt transfervrij over van het Zweedse Jönköping. De club legt de Keniaan voor zes maanden vast.

Johana maakte in 2017 zijn debuut in Europa bij het Zweedse Vasalund. Een jaartje later stapte hij over naar Brommapojkarna en in 2020 belandde hij in Jönköping al bij zijn derde Zweedse club. Bij deze laatste club kwam Johana in 55 wedstrijd in actie. Hij maakte er veertien doelpunten en gaf ook drie assists. De Keniaan maakt nu dus voor het eerst de overstap naar een andere Europese competitie. Sinds 2015 wordt hij overigens geregeld opgeroepen voor de nationale ploeg van Kenia. Hij kwam voor het laatst in actie in september 2021.

Welkom op de Freethiel, Eric!

ERIC JOHANA OMONDI JOINS BEVEREN!

Waasland-Beveren welcomes Eric Johana Omondi. The Kenyan international (27) can play as an attacking midfielder or as a striker. He comes to Beveren as a free agent for the rest of the season.

Johana made his debut in Europe for Swedish side Vasalund in 2017. A year later he transferred to Brommapojkarna and in 2020 he moved to Jönköping. For this last club Johana played in 55 matches. He scored fourteen goals and also gave three assists. Now the Kenyan makes the switch to another European league for the first time. Since 2015, he has also regularly played for the national team of Kenya.

Welcome at the Freethiel, Eric!