Go back

LEEUWEN WINNEN VERDIEND TOPPER VAN COMPETITIELEIDER WESTERLO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag getoond wat ze in hun mars hebben. Met heel wat vechtlust dwongen ze competitieleider Westerlo op de knieën. Bertone bracht geel-blauw in de eerste helft op voorsprong. Na rust vergrootte Maderner de voosprong, maar Van Eenoo bracht uit het niets Westerlo terug in de partij. In het slot van de wedstrijd steeg de spanning, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-1.

Zoals wel vaker bij een topper tastten beide ploegen elkaar in de beginfase wat af. De leider liet het balbezit in de openingsfase aan onze Leeuwen, maar uitgespeelde kansen leverde dat aanvankelijk niet op. In de tiende minuut stak geel-blauw het eerst de neus aan het venster via Maderner. Zijn knal eindigde tegen het been van een bezoekende verdediger. Reyners aanspelen was in deze fase wellicht een betere optie geweest. Westerlo verhoogde stilaan de druk, Beveren loerde op de omschakeling. In de 22e minuut moest doelman Jackers een eerste keer zijn kunnen tonen. Oog in oog met Daci maakte hij zich goed breed en hij keerde de poging van de Westelse aanvaller met de voet. De thuisploeg nam over en dreigde via enkele hoekschoppen. In de 29e minuut ontfutselde Reyners de bal bij Perdichizzi. Hij zette zich goed door en bediende Bertone perfect ter hoogte van de zestienmeter. De knal van de Zwitser week af op het been van Seigers en vloog zo voorbij Jensen in doel: 1-0. Geel-blauw probeerde het niet veel later met een kopbal van Al Badaoui, maar Jensen kon makkelijk klemmen. Pas vijf minuten voor rust hadden de bezoekers een eerste grote mogelijkheid. Jordanov leverde een prima voorzet af en bereikte Bernat voor doel. Gelukkig voor geel-blauw vloog de kopbal over. Ruststand: 1-0.

De eerste kans na rust was er één voor onze Leeuwen. Een vrije trap van Al Badaoui werd door Maderner perfect gedevieerd richting Wuytens. De ervaren verdediger zag zijn kopbal naast gaan. Reyners kwam ondertussen steeds beter in de wedstrijd en toonde meermaals fraaie dingen. Ook Bertone liet in de tweede helft een aantal keer zijn afstandsschot bewonderen. Een eerste maal kon Jensen een vrije trap met heel veel moeite uit doel houden. Even later moest de bezoekende doelman opnieuw alles uit de kast halen om een pegel van onder de lat te tikken. In de 61e minuut mocht de Freethiel voor een tweede keer deze middag juichen. Verstraete zette zich krachtig door en legde de bal panklaar voor Maderner. De Oostenrijkse spits, die bovendien de actie op geweldige wijze op gang bracht, twijfelde niet en knalde het leer voorbij Jensen: 2-0! Acht minuten later liet Reyners nogmaals zijn dribbelkunsten zien. Jensen verhinderde de 3-0 en niet veel later stond het plots 2-1. Van Eenoo haalde hard uit vanop zo’n twintig meter. Jackers kon de wegdraaiende bal niet meer keren. Met nog een kwartier te gaan kwam er zo opnieuw spanning in de partij. De pas ingevallen Baldé kreeg in de 82e minuut nog dé kans om de 3-1 te scoren, maar zijn bal eindigde in het zijnet. In het absolute slot ging doelman Jensen nog mee naar voor. De bal belandde voor zijn voeten, maar het schot werd in extremis nog geblokt. Eindstand 2-1, een verdiende overwinning!

Zaterdag 5 februari nemen onze Leeuwen het om 20.45 uur op tegen Moeskroen. Helaas zal dit op verplaatsing nog steeds zonder de eigen aanhang moeten gebeuren. Op vrijdag 11 februari volgt dan de thuiswedstrijd tegen Lierse. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via beveren.tickethour.be!

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Manuel Da Costa, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Abdel Al Badaoui, Tom Reyners (75’ Aliou Baldé), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Daniel Maderner, Guillaume Gillet, Louis Verstraete