Go back

GRETIGE LEEUWEN PAKKEN OVERTUIGEND EERSTE DRIEPUNTER VAN 2022!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben 2022 prima ingezet! Geel-blauw speelde een erg gretige eerste helft en stond bij de rust al 0-2 voor na doelpunten van Bertone en Verstraete. In de tweede helft moesten twee thuisspelers vroegtijdig naar de kant waarna de score verder opliep. Bertone en Trari maakten beiden nog twee schitterende goals. Eindstand: 0-4!

De eerste minuten van de wedstrijd keken onze Leeuwen de kat uit de boom. Na 7 minuten vond geel-blauw het welletjes en nam het de wedstrijd stevig in handen. Een gedreven Al Badaoui zette Verstraete met een prachtige pass alleen voor Sadin. De thuisdoelman redde goed met de voet. Twee minuten later was er meteen een nieuwe kans voor geel-blauw. Dit maal zette nieuwkomer Gillet Maderner op weg naar doel, maar zijn schot werd geblokt. In de herneming werd ook een uithaal van Tshimanga onschadelijk gemaakt. In de 11e minuut konden onze Leeuwen dan toch een eerste keer juichen. Tshimanga haalde opnieuw uit en Bertone devieerde de bal met de hak enig mooi voorbij doelman Sadin: 0-1. Aan de overkant werd het na een hoekschop even warm voor het doel van Jackers, maar de scrimmage leverde geen gelijkmaker op voor de thuisploeg. Nog binnen het eerste kwartier verdubbelde geel-blauw de voorsprong. Al Badaoui bediende Verstraete perfect en deze laatste kon de bal makkelijk tegen de touwen duwen: 0-2. Virton stelde hier bitter weinig tegenover. Op enkele plukballen na had doelman Jackers geen werk op te knappen. Onze Leeuwen daarentegen gingen door op hun elan. Na een halfuur haalde Bertone verschroeiend uit, maar Sadin reageerde al even knap. Niet veel later waagde Al Badaoui nogmaals zijn kans en ook Tshimanga probeerde het al voor de derde keer deze namiddag. Beide pogingen leverden helaas geen derde doelpunt op. Virton probeerde het vervolgens nog eens via Anne, maar zijn kopbal belandde op het dak van het doel. Twee minuten voor de rust voetbalden onze Leeuwen een schitterende aanval in elkaar. Uiteindelijk kreeg Reyners de kans om uit te halen, maar zijn schot ging naast. Ruststand: 0-2.

Bij het begin van de tweede helft trok Virton, net als bij de start van de wedstrijd, naar voor. Dit leverde onder meer een vrije schop op voor de thuisploeg. Nog voor deze genomen kon worden, deelde Rizzo een klap uit aan Al Badaoui. Scheidsrechter Pirard aarzelde niet en toonde meteen de rode kaart. Onze Leeuwen lieten wat begaan en Mbombo probeerde met een hakje doelman Jackers te verschalken, maar zijn poging ging over. Op het uur waagde Reyners nog eens zijn kans, dit maal met de linker. Een goed keepende Sadin redde nogmaals de meubelen voor de thuisploeg. Ondertussen liet coach Marc Schneider Traoré debuteren. Hij zag meteen Al Badaoui nog eens uithalen, maar opnieuw zonder resultaat. In de 70e minuut stuurde Bertone Maderner in het straatje. Doué aarzelde niet en haalde onze Oostenrijkse spits zonder verpinken neer. Pirard haalde opnieuw terecht de rode kaart uit de achterzak. De laatste twintig minuten moest Virton het dus met negen man weten te redden. Op de daaropvolgende vrije schop kende Bertone echter niet de minste genade. Hij lepelde de bal perfect over de muur: 0-3. De wedstrijd was nu helemaal gespeeld! In het slot van de partij toonde ook Trari nog zijn kunnen. Hij bezorgde zichzelf een geweldig moment door de 0-4 op schitterende wijze voorbij Sadin te knallen. Deze wereldgoal was meteen het orgelpunt van de namiddag. Eindstand: 0-4.

Zo leverde de eerste partij van 2022 meteen een prima driepunter op. Volgende week staat de topper tegen Westerlo op het programma. Een wedstrijd om naar uit te kijken, zeker nu we de deuren van de Freethiel opnieuw mogen opengooien. De wedstrijd vindt plaats op zondag 30 januari en gaat van start om 16.00 uur.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Manuel Da Costa (62’ Adama Ardile Traoré), Leonardo Bertone (80’ Jur Schryvers), Jacob Buus Jacobsen, Abdel Al Badaoui, Tom Reyners (76’ Mauro Trari), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga (76’ Jenthe Mertens), Daniel Maderner, Guillaume Gillet (80’ Kevin Hoggas), Louis Verstraete