Go back

WAASLAND-BEVEREN – KVC WESTERLO (30/1): SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Morgenmiddag nemen onze Leeuwen het op tegen competitieleider KVC Westerlo. In het eigen Freethielstadion wordt het voor onze vernieuwde kern een mooie test om te zien waar ze staan. Om 16.00 uur fluit scheidsrechter Wesli De Cremer de wedstrijd op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Dirk Gilon en Brecht Devriese. De vierde official is de heer Arno Cornelis.

Voorbeschouwing

Na de overwinning dinsdag tegen RWDM telt Westerlo ondertussen 37 punten in de stand. Met één match minder gespeeld dan onze Leeuwen bedraagt de voorsprong van de Kemphanen ondertussen tien punten. Westerlo won dit seizoen al elf keer, speelde vier keer gelijk en verloor amper één wedstrijd, indrukwekkende cijfers. De eerste ontmoeting op speeldag vier draaide uit op een overwinning voor de bezoekers uit Westerlo. Dierckx en Bernat waren de doelpuntenmakers. Op de elfde speeldag konden onze Leeuwen in het absolute slot van de partij in het Westelse Kuipje een puntje meegraaien, een opsteker. Benieuwd of na een nederlaag en een gelijkspel zondag een overwinning geboekt kan worden!

Selectienieuws

Er viel deze week vanuit de ziekenboeg weinig nieuws te rapen. Faucher, Edmundsson en Ribeiro Costa kijken net als vorige week geblesseerd toe. De administratieve problemen rond de transfer van Balde raakten ondertussen opgelost. Hij zit voor het eerst bij de selectie.

Voor de thuiswedstrijd van zondag selecteerde coach Marc Schneider onderstaande achttien spelers.