Go back

RE VIRTON – WAASLAND-BEVEREN (23/1): SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Morgen staat de eerste officiële wedstrijd van 2022 op het programma. Geel-blauw mag zich meteen opmaken voor de lange verplaatsing naar het Zuiden van ons land. In het Yvan Georgesstadion nemen onze Leeuwen het zondag om 16.00 uur voor de derde keer dit seizoen op tegen RE Virton. De scheidsrechter van dienst is de heer Quentin Pirard. Hij zal worden bijgestaan door de heren Nicolas Maszowez en David Symons. De vierde official is de heer Michiel Allaerts.

Voorbeschouwing

In deze wedstrijd van de zeventiende speeldag nemen beide ploegen het al voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar op. De eerste confrontatie werd een heuse spektakelpartij waarbij onze Leeuwen in het slot aan het langste eind trokken na een doelpunt van Montes. Op de dertiende speeldag was het opnieuw raak voor geel-blauw. In een ijzig koud Yvan Georgesstadion toverde Hoggas een loepzuivere hattrick uit zijn hoed en zo werd er overtuigend met 0-3 gewonnen. Het wordt uitkijken of onze Leeuwen in 2022 meteen opnieuw de drie punten kunnen pakken.

RE Virton staat momenteel op de laatste plaats in het klassement. Het sprokkelde dit seizoen al 14 punten, dat zijn er tien minder dan onze Leeuwen. Het volgt op twee punten van de voorlaatste Lommel. Als Virton zondag weet te winnen, springt het meteen over de Limburgers in de stand.

Selectienieuws

Coach Marc Schneider kan door schorsing geen beroep doen op zijn landgenoot Kablan. In de laatste wedstrijd van 2021 moest hij met een dubbele gele kaart vroegtijdig naar de kant en mist daardoor de wedstrijd tegen Virton. Faucher en Edmundsson moeten nog steeds geblesseerd toekijken. Ook nieuwkomer Ribeiro Costa raakte deze week geblesseerd en Vukotic mist nog ritme. Baldé is omwille van administratieve redenen nog niet speelgerechtigd.

De coach selecteerde onderstaande achttien spelers voor de verplaatsing naar Virton.