JONGE LEEUWEN MOGEN OPNIEUW JUICHEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Jonge Leeuwen hebben maandagavond opnieuw kunnen vieren. Bij de rust stond het 1-0 na een goal van Okumu. In de tweede helft scoorde Ly twee keer. Moeskroen kon telkens de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen de Henegouwers niet. Eindstand: 3-2.

Moeskroen startte het best aan de wedstrijd. Het eerste schot in de partij kwam van de bezoekers, maar de bal ging naast. Na tien minuten herstelden onze Jonge Leeuwen het evenwicht en kregen ze meer balbezit. Kansen creëren was aanvankelijk moeilijk. In de 26e minuut kon Lorenzo De Geyndt de bal ter hoogte van de middenlijn recupereren. Hij zette zich prima door op de rechterflank en kon Okumu perfect bedienen. Die laatste twijfelde niet en legde de 1-0 in doel. Na het openingsdoelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde, maar beide ploegen konden wel meer kansen versieren. Voor geel-blauw verscheen Ly alleen voor de doelman, zijn schot ging naast. Ook de spits van Moeskroen kon niet besluiten na een voorzet vanop de rechterflank. Doelman Beniest moest zijn kunnen tonen na een schot van buiten het zestienmetergebied. Ook Okumu kreeg nog een kans, maar zijn kopbal was te centraal gemikt. Ruststand: 1-0.

In het eerste kwartier van de tweede helft vielen er maar liefst vier doelpunten te noteren. Onze Leeuwen scoorden telkens eerst, maar kort na deze doelpunten wist Moeskroen de kloof telkens opnieuw te verkleinen. In de 47e minuut knutselden onze Jonge Leeuwen een prima aanval in elkaar. De actie begon bij doelman Beniest en via verschillende stations belandde de bal bij Van Camp. Hij gaf op zijn beurt een prima voorzet aan Ly die perfect inliep en zo de 2-0 tegen de touwen trapte. Twee minuten later was het de beurt aan Moeskroen. Cranshoff en Van Osselaer probeerden de bal tevergeefs te ontzetten, maar beiden konden de 2-1 niet verhinderen. In de 56e minuut kon Ly voor de tweede keer juichen na een aanval over de linkerflank. Opnieuw twee minuten later was het alweer raak aan de overzijde. De ref wees naar de stip en de bezoekers misten niet: 3-2. Dit penaltydoelpunt was meteen het laatste van de avond. Coach De Rudder stipte nog aan dat de invallers er mee voor zorgden dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eindstand: 3-2.

Beniest, Ly (78’ Van Goethem), Cranshoff (86’ De Mey), Knollenburg, Van Osselaer, Chincharauli, De Geyndt (73’ Janssens), De Weerd, De Oliveira, Okumu (78’ Vanderveeren), Van Camp (86’ Jansegers)