Go back

Hattrick Hoggas helpt Leeuwen aan vlotte zege

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw is er tegen RE Virton in geslaagd om de drie punten te pakken. In de eerste helft wist Kevin Hoggas een loepzuivere hattrick te scoren en zo zette hij zijn ploeg op weg naar een vlotte zege. In de tweede helft kwam de overwinning op geen enkel moment in gevaar. Het werd 0-3.

De eerste helft begon meteen spectaculair. Nordin Jackers moest al in de tweede minuut een vrije trap via de lat onschadelijk maken. Aan de overzijde kon Tom Reyners voor het eerste gevaar van onze Leeuwen zorgen. Zijn schot week af en ging naast. Op de daaropvolgende hoekschop van Jenthe Mertens was het meteen raak voor geel-blauw. Kevin Hoggas liep zich prima vrij en kopte de openingstreffer hard tegen de touwen. Na 3 minuten stond het zo al 0-1: een droomstart! Geen tien minuten later mocht diezelfde Hoggas al voor een tweede keer juichen nadat hij een scherpe voorzet van Jacobsen opnieuw knap in doel kopte. De thuisploeg was duidelijk aangeslagen en kreeg geen kans bij elkaar gevoetbald. Geel-blauw daarentegen bleef dreigen. Een prima vrije schop van Jenthe Mertens likte de dwarsligger. Onze Leeuwen leken met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan tot Joe Efford in de slotfase richting Sadin kon oprukken. Onze snelle Amerikaanse spits werd foutief gestuit en scheidsrechter Michiel De Cuyper wees terecht naar de stip. Aristote Nkaka ging zelfverzekerd achter de bal staan, maar Sadin stopte zijn inzet. De vlag van de lijnrechter ging echter onmiddellijk de hoogte in. Blijkbaar liep een thuisverdediger te vroeg in de zestien. Diezelfde Nkaka ging bij de herkansing opnieuw achter de bal staan. Wederom stopte Sadin de poging van onze middenvelder, maar voor een tweede keer signaleerde de lijnrechter dat er iets mis was. Doelman Sadin was blijkbaar te vroeg vertrokken en stond niet meer op zijn lijn. Derde keer, goede keer voor Nkaka? Dat risico nam hij niet meer en zo verscheen Kevin Hoggas achter de bal. Die twijfelde niet en trapte de 0-3 vastberaden tegen de touwen: een loepzuivere hattrick!

Bij de start van de tweede helft probeerde de thuisploeg op zoek te gaan naar een doelpunt. Nordin Jackers greep met een voetveeg gepast in en even later ging een schot voorlangs. Net als in de eerste helft was Joe Efford ook na rust een gesel voor de thuisdefensie. Na negen minuten in de tweede helft trok Kryeziu nogmaals aan de noodrem waardoor Virton de rest van de wedstrijd met tien man verder moest. De thuisploeg was nu helemaal van slag en geel-blauw controleerde de partij slim uit. Zo pakken onze Leeuwen, na een offday tegen Moeskroen, in moeilijke omstandigheden een belangrijke overwinning. De wedstrijd eindigde op 0-3.

Zaterdag 4 december staat speeldag 14 op het programma. In het eigen Freethielstadion neemt geel-blauw het dan op tegen RWD Molenbeek. De wedstrijd start om 20.45 uur. Tickets kunnen nu al via beveren.tickethour.be worden aangeschaft.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Brendan Schoonbaert, Jacob Buus Jacobsen (74’ Michael Davis), Matthias Verreth (85’ Leonardo Bertone), Joe Efford (74’ Alessandro Albanese), Kevin Hoggas (85’ Jur Schryvers), Tom Reyners (68’ Jacob Montes), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Aristote Nkaka