Go back

Geen punten voor geel-blauw na moeilijke wedstrijd tegen Moeskroen

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw is er vandaag niet in geslaagd om thuis punten te pakken tegen Moeskroen. De bezoekers hadden in de eerste helft veruit de beste kansen, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft bracht Chevalier de Henegouwers via de penaltystip op voorsprong. Tainmont legde met een rake kopbal de eindscore vast: het werd 0-2.

De thuisploeg begon dominant aan de wedstrijd en eiste meteen de bal op. Na een kwartier voetbalden onze Leeuwen een prima aanval bij elkaar. Tom Reyners bereikte met een gemeten voorzet Kevin Hoggas aan de tweede paal. Doelman Gillekens moest spectaculair redding brengen met de voet. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat dat meteen ook onze enige noemenswaardige kans uit de eerste helft was. Hoewel onze Leeuwen duidelijk meer balbezit hadden, waren het de bezoekers uit Moeskroen die veelvuldig konden dreigen. Geel-blauw kon gelukkig rekenen op een goed keepende doelman Jackers. Zo pareerde hij een harde knal van Tainmont en vlak voor rust pakte hij ook uit met een prima reflex op een kopbal van Bakic. Chevalier miste in diezelfde fase onbegrijpelijk. Tussendoor had Tainmont, nochtans helemaal vrij in de kleine rechthoek, de bal hoog over gejaagd. Moeskroen benutte de kansen dus niet en zo gingen we rusten bij een 0-0 tussenstand.

De thuisaanhang hoopte op een betere tweede helft met meer kansen. Derrick Tshimanga wou meteen het goede voorbeeld geven en dreigde met een voorzet die ei zo na in doel belandde. In de 49e minuut ging Mujakic in duel met Tainmont. Scheidsrechter Bourdeaud’hui zag er een strafschop in en wees naar de stip. Chevalier stuurde Jackers de verkeerde kant uit: 0-1. Coach Marc Schneider greep meteen in. Hij wisselde maar liefst drie spelers op hetzelfde moment. Efford, Nkaka en Edmundsson kwamen tussen de lijnen. Helaas was het niet veel later alweer raak voor de bezoekers. Tainmont kopte een gemeten voorzet van Myny knap voorbij Jackers: 0-2. Beveren probeerde het via kopballen van Efford en Edmundsson, maar het leer belandde niet in de netten. De aansluitingstreffer bleef uit en in de slotfase kon geel-blauw geen vuist meer maken. Eindstand: 0-2.

Op de 13e speeldag trekt geel-blauw helemaal naar het zuiden van ons land, want dan nemen ze het op 26 november om 20.00 uur op tegen het Luxemburgse RE Virton.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens (63’ Jacob Buus Jacobsen), Jur Schryvers (55’ Aristote Nkaka), Nihad Mujakic, Leonardo Bertone (75’ Jacob Montes), Kevin Hoggas (55’ Joe Efford), Tom Reyners, Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Daniel Maderner (55’ Joan Simun Edmundsson), Chris Kablan