Go back

Leeuwen pakken punt na intense wedstrijd tegen leider Westerlo

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Na een intense wedstrijd tegen competitieleider Westerlo keren onze Leeuwen met een puntje huiswaarts. In de eerste helft werd er niet gescoord. Na rust opende Daci voor de thuisploeg de score. Vlak voor tijd zette Edmundsson de 1-1 eindcijfers op het bord.

Beide ploegen startten gretig aan de wedstrijd. De eerste kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Westerlo dreigde met een vrije trap van Bernat. De thuisaanhang dacht meteen te mogen juichen, maar scheidsrechter Staessens had al eerder gefloten voor een fout op Tom Reyners. Geen vroege openingstreffer voor de thuisploeg dus. De duels waren fel en het spel ging vlot over en weer, maar veel kansen vielen er niet te noteren. Westerlo probeerde het via enkele scherpe voorzetten en ook de vinnige De Cuyper waagde zijn kans met een achterwaartse kopbal. In de 24e minuut kreeg Hoggas plots veel ruimte in de zestien van de thuisploeg. Onze middenvelder probeerde de bal met zijn linker te plaatsen, maar het schot werd geblokt nog voor het echt gevaarlijk kon worden. Niet veel later dreigde Westerlo via Mabea. De linksachter onderschepte de bal, rukte op en haalde uit. Het schot leek aanvankelijk gevaarlijk te worden, maar zwaaide uiteindelijk nog behoorlijk ver naast het doel van Jackers. Op slag van rust kregen onze Leeuwen nog dé kans om de score te openen. Mertens bediende perfect Verstraete die met een kopbal doelman Jensen probeerde te verschalken. De bal leek binnen te gaan, maar Jensen pakte uit met een geweldige reflex. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft was het Westerlo dat de druk stelselmatig opdreef. De bedrijvige Jordanov probeerde het met een schot en een kopbal. In de 65e minuut stond De Cuyper plots oog in oog met Jackers. Hij probeerde het eerst met zijn rechter, maar onze nummer 1 stond pal. In de herneming knalde de huurling van Club Brugge met de linker voorlangs. De grootste kansen waren voor de thuisploeg, maar onze Leeuwen zetten daar een groot strijdershart tegenover. In de 70e minuut bracht coach Marc Schneider topschutter Maderner in de ploeg en niet veel later leverde dat meteen dreiging op. In de 74e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Jordanov bracht de bal voor en Daci knalde binnen: 1-0. Nog geen minuut na zijn openingstreffer leek Daci de wedstrijd te beslissen, maar hij miste onbegrijpelijk voor open doel. Onze Leeuwen bleven zo alsnog in de wedstrijd. Ook vandaag zat opnieuw het venijn in de staart. In de voorlaatste minuut kopte Edmundsson op aangeven van Efford de bal voorbij Jensen. Zo pakken onze Leeuwen in het slot van de partij alsnog een belangrijk punt. Eindstand: 1-1.

De volgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 19 november. Dan ontvangen we Royal Excel Moeskroen in het eigen Freethielstadion. De wedstrijd start om 20.00 uur. Tickets kunnen steeds online aangekocht worden via beveren.tickethour.be

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Jur Schryvers (80’ Jacob Montes), Nihad Mujakic (80’ Brendan Schoonbaert), Kevin Hoggas (70’ Daniel Maderner), Tom Reyners (75’ Joe Efford), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga (80’ Jacob Buus Jacobsen), Chris Kablan, Louis Verstraete, Joan Simon Edmundsson