Go back

WAASLAND-BEVEREN – RE MOESKROEN (19/11): PRAKTISCHE INFO + programma

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Vrijdagavond ontvangen we RE Moeskroen in het eigen Freethielstadion. De wedstrijd gaat van start om 20.00 uur. Het wordt interessant om te zien hoe onze Leeuwen de interlandbreak verteerd hebben. Moeskroen staat op dit moment onderaan in de stand, maar de bezoekers wonnen wel hun laatste twee wedstrijden. Benieuwd of ze vrijdag deze stijgende lijn zullen doortrekken. Geel-blauw daarentegen staat, na het gelijkspel bij leider Westerlo, nog steeds op een tweede stek in het klassement. Het telt één puntje meer dan Lierse K. en twee punten meer dan Deinze. Punten pakken, is dus opnieuw erg belangrijk!


Programma

We verwelkomen opnieuw een oude bekende aan de aftrap. Niemand minder dan Eddy Jaspers zal deze keer de wedstrijd symbolisch op gang trappen. Eddy was van 1974 tot 1986 actief op de Freethiel en was één van de drie spelers die beide bekeroverwinningen en landstitels kon veroveren met geel-blauw! Eddy speelde in totaal 284 wedstrijden in het geel-blauwe shirt en deed daarin als verdediger 19 keer de netten trillen.

Na de wedstrijd kunnen de dansbenen boven gehaald worden in café E. Stadion-DJ Cloudgrinder zal opnieuw instaan voor de juiste beats! Wil je liever nog wat nakaarten over de wedstrijd, dan kan u na het laatste fluitsignaal ook terecht in onze businessruimte. Deejays Koma zullen hier instaan voor de juiste muziekkeuze.


Tickets

We raden nog steeds aan om tickets zoveel mogelijk online aan te schaffen. Let op: voordeeltickets zijn enkel beschikbaar in voorverkoop, ook tickets voor kinderen en jongeren tot 21 jaar. Alle ticketprijzen kan u HIER raadplegen. Tickets kunnen zoals steeds besteld worden via beveren.tickethour.be


Drinken

Alle bars zullen voor, tijdens en na de wedstrijd geopend zijn. Businesszalen A en C worden na de wedstrijd opengesteld voor alle supporters die graag nog wat langer willen nakaarten over de wedstrijd. Opgelet! Tijdens de wedstrijd kan er niet langer in de tribune van vak A, door vak B, naar vak C (en omgekeerd) gegaan worden.


Rookvrij stadion

Vanaf dit seizoen zijn alle Belgische stadions in 1A en 1B rookvrij. In het stadion mag dus niet langer gerookt worden, maar er worden wel rookzones voorzien. We roepen iedereen op om deze spelregels te respecteren en gebruik te maken van de voorziene rookzones. Dit weekend staat overigens in het teken van een actie van de Pro League om de rookvrije stadions nog eens extra in de verf te zetten. Met de invoering van een algemeen rookverbod wil de Pro League zich samen met alle clubs aansluiten bij Generatie Rookvrij. Deze organisatie wil ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm.


Het bijwonen van een wedstrijd op de Freethiel

Om een wedstrijd op de Freethiel bij te wonen, heeft u naast een geldig toegangsbewijs (ticket of abonnement) ook steeds een identiteitskaart en een Covid Safe Ticket nodig. We roepen nog steeds op om op tijd te komen, want het zou jammer zijn dat u door deze driedubbele controle- de aftrap moet missen!


Info nieuwe maatregelen COVID

Wedstrijden vallen vanaf zaterdag 20 november onder de bepalingen van het ‘COVID SAFE TICKET plus’  (events vanaf 50 personen binnen en 100 personen buiten). Wij roepen als club iedereen op om deze nieuwe maatregelen al vanaf morgen te volgen.

Wat betekent COVID SAFE TICKET plus?

  • Er is geen capaciteitsbeperking.
  • Het CST is en blijft verplicht zoals voorheen.
  • Het mondmasker is opnieuw verplicht, bij aankomst in het stadion, op de tribunes en in de binnenruimtes, vanaf de leeftijd van 10 jaar.

Het mondmasker mag enkel afgezet worden bij het zitten in de horeca-, business- en hospitality-aangelegenheden. Daarnaast is het ook toegestaan om staand het mondmasker even af te zetten om te eten of te drinken.

Samen zorgen we er zo voor dat we veilig open kunnen blijven voor de rest van het seizoen.

Alvast bedankt en tot morgen!