Go back

Jonge Leeuwen winnen vlot van Lommel

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Het was even geleden, maar onze Jonge Leeuwen weten weer wat winnen is! Tegen Lommel kwam een overwinning nooit in het gevaar. In de eerste helft scoorde Mauro Trari. In de tweede helft deed diezelfde Trari dat kunstje nog eens over en ook Van Camp wist te scoren. Eindstand: 3-0.

De openingsfase van de wedstrijd was nochtans voor de bezoekers uit Lommel. In de 9e minuut kantelde echter de wedstrijd: na een overtreding op Kemo Soumahoro trapte Mauro Trari een vrije schop prima binnen. Lommel was wat van slag en de grootste kansen waren voor onze Jonge Leeuwen. Op voorzet van Arne Knollenburg trof Ilias De Weerd de lat. Ook Nathan Okumu kreeg nog een dot van een kans vlak voor rust na een actie van Lorenzo De Geyndt. Het schot van Okumu was echter niet gekadreerd. Ruststand: 1-0.

In de 50e minuut verdubbelde geel-blauw de voorsprong. Opnieuw was het Mauro Trari die zijn sterke wedstrijd bekroonde met een tweede treffer. Na een prima voorzet van Arne Knollenburg belandde de bal bij Mauro Trari die na een knappe controle de netten met zijn rechter deed trillen. In de 72e minuut kon er nogmaals gejuicht worden. Dit keer was het Dylan Van Camp die de weg naar doel vond. Van Camp nam de bal aan met de linker en trapte hem vervolgens met rechts in de rechterbovenhoek: 3-0. De pre-assist was van Kemo Soumahoro, de assist van Adama Traoré. In het slot liet Adama Traoré nog de 4-0 liggen na een voorzet van doelpuntenmaker Van Camp. De score bleef dus 3-0.

Hoewel er nu wel gewonnen werd, vond trainer De Rudder achteraf dat het iets stroever liep dan de afgelopen weken. “We hadden het moeilijk om de vrije speler te vinden en we veranderden te traag en te weinig van kant. Wat ik wel heel positief vond, was dat we op zich niet veel kansen hebben weggegeven en dat we zo nog eens een clean sheet konden pakken.”

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Knollenburg (62’ Cranshoff), Van Osselaer (62’ Ly), Traoré, Davis, Chincharauli, De Geyndt (80’ Jansegers), De Weerd, Soumahoro, Okumu (70’ Janssens), Trari (62’ Van Camp)