Go back

Jongen Leeuwen keren ondanks knappe teamprestatie zonder punten terug uit Beerschot

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na nederlagen tegen RWD Molenbeek en KVC Westerlo, zijn onze Jonge Leeuwen op de 11e speeldag er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken tegen Beerschot. Nochtans was iedereen er het over eens dat geel-blauw zeker geen slechte partij afwerkte op het Kiel. De wedstrijd eindigde op 2-1.

In de eerste helft zagen we een evenwichtige partij met kansen voor beide teams. Toch waren het de bezoekers die na negen minuten op voorsprong wisten te komen. Mauro Trari leverde de perfecte assist af voor Milan De Mey die de score opende: 0-1. De wedstrijd bleef vlot heen en weer gaan. Ook de thuisploeg kreeg kansen en in de 37e minuut was het raak: 1-1. Vlak voor rust had Milan De Mey nog een grote kans om onze Jonge Leeuwen opnieuw op voorsprong te brengen, maar de thuisdoelman pakte uit met een geweldige redding. Ruststand: 1-1.

Beerschot kwam al vroeg in de tweede helft op voorsprong. Na een scrimmage voor doel geraakte de bal niet weg, 2-1. De thuisploeg kreeg een boost en onze Jonge Leeuwen hadden het een kwartier moeilijk. Op het uur kwam er heel wat vers bloed in de ploeg. De invallers haalden het niveau geenszins naar omlaag. Met de nodige grinta gingen onze youngsters samen op zoek naar de gelijkmaker. In het laatste kwartier voetbalden ze drie prima mogelijkheden bij elkaar. Arne Knollenburg trof de lat. Ilias De Weerd zag een schot gestopt worden door de doelman en even later ging in een rommelige fase de bal opnieuw niet over de lijn. Geen gelijkmaker dus, hoewel een gelijkspel absoluut gerechtvaardigd zou zijn geweest na een knappe teamprestatie tegen een thuisploeg waarin behoorlijk wat A-kernspelers hun opwachting maakten. Eindstand: 2-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Lathouwers, Trari (60’ Cranshoff), Van Osselaer (60’ Ly), Knollenburg, Chincharauli, De Schepper, De Mey (65’ Janssens), De Weerd, Soumahoro, De Geyndt (60’ Okumu)