Jonge Leeuwen lijden zure nederlaag in Westerlo

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Jonge Leeuwen zijn er ondanks een sterke wedstrijd niet in geslaagd om punten te pakken tegen Westerlo. In de eerste helft vielen er geen doelpunten te noteren. Na rust vond Westerlo één keer de weg naar doel. Eindstand: 1-0.

Onze Leeuwen speelden in de eerste helft misschien wel één van hun beste helften van het seizoen. Het prima samenspel en vele balbezit kon evenwel niet altijd omgezet worden in doelkansen. De weinige echte kansen konden door Elliot Cranshoff, Bilal Talal en Kemo Soumahoro niet afgerond worden. Westerlo kon hier twee tegenaanvallen tegenover zetten, maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

In de tweede helft zagen we een meer gelijkopgaand spelbeeld en vielen er meer doelkansen te noteren. Uiteindelijk slaagde Westerlo in de 71e minuut erin om de score te openen. Onze Leeuwen verdedigden bij deze aanval niet doortastend genoeg en in diezelfde fase greep de scheidsrechter ook niet in bij een fout op de ingevallen Mauro Trari. Na het openingsdoelpunt kregen zowel Angelo De Oliviera als Dylan Van Camp nog de kans om te scoren, maar beiden konden de opgelegde kansen niet verzilveren. In een potige slotfase brak Westerlo iedere aanval al dan niet foutief af, zodat er niet meer gescoord kon worden. Zo lijden onze Jonge Leeuwen een zure en onverdiende nederlaag na een collectief sterke prestatie waar zeker verder op gebouwd kan worden. Eindstand: 1-0.

Lathouwers, Cranshoff (63’ Trari), Van Osselaer, Knollenburg, De Schepper (74’ Chincharauli), De Weerd, Soumahoro (63’ Okumu), Talal, De Oliveira, De Geyndt, Van Camp (84’ Zaman)