Go back

Geel-blauw bloed gezocht!

Tekst: Valy Van de Merlen & Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen speelden in augustus met het logo van Rode Kruis Vlaanderen op de borst. De club wou hiermee mensen aanmoedigen om zich deze zomer als bloeddonor aan te melden. Rode Kruis Vlaanderen is immers voortdurend op zoek naar nieuwe donoren, vooral tijdens en na de zomermaanden.

Eind september werden de unieke Rode Kruisshirts geveild. Met de opbrengst van deze veiling zet de club met “Geel-blauw bloed gezocht” nu zelf een actie op poten om bloed in te zamelen, want dagelijks hebben nog steeds honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig!

Alle supporters die op donderdag 18 november bloed willen geven, zijn voor ons echte helden. Onze spelers staan daarom met veel plezier hun bus af om om 18.00 uur de verplaatsing om naar het donorcentrum te maken.

Schrijf je in, geef bloed en red een leven!


Praktisch

Om bloed te mogen geven, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Klik HIER om na te gaan of jij al dan niet in aanmerking komt. Bloed doneren gebeurt verplicht op afspraak. Daarom is inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier noodzakelijk. Op basis van de medische vragenlijst en het medisch onderzoek voorafgaand aan de afname, zal de aanwezige arts bepalen hoeveel bloed, plasma of bloedplaatjes je mag geven.

Ben je al ingeschreven om één van de komende weken bloed te geven, maar wil je toch graag samen met heel wat andere supporters de bus op? Laat het ons zeker weten en wij zorgen ervoor dat je afspraak verplaatst wordt.

Inschrijven is niet meer mogelijk.