Go back

Leeuwen winnen in oefenduel met 1-2 van FC Twente

Tekst: Maarten Van Mieghem & Martijn De Jonge - Foto: Martijn De Jonge

Onze leeuwen maakten gisteren (11/11) de verplaatsing naar het Nederlandse Enschede om eredivisieclub FC Twente partij te geven. Geel-blauw kwam in de eerste helft op voorsprong via Maderner. Na rust verdubbelde Albanese de voorsprong. Niet veel later kon de thuisploeg milderen en zo de einstand op het bord brengen. De wedstrijd eindigde op 1-2.

Geen fans in de indrukwekkende ‘Grolsch Veste’ gisteren, want het oefenduel werd achter gesloten deuren afgewerkt. Matthias Verreth tekende voor de eerste kans in de partij. Hij viseerde na 8 minuten met een afstandsschot de winkelhaak, maar de bal vloog nipt naast. In de 11e minuut moest Tshimanga ingrijpen en de bal wegwerken na een rommelige fase voor het doel van Gabriël. Aan de overzijde had de thuisdefensie zijn handen vol aan topschutter Maderner. In de 25e minuut wees de scheidsrechter voor het eerst in de partij naar de stip nadat Tom Reyners foutief werd afgestopt. Daniel Maderner legde het leer netjes weg in doel. Na deze fase ging het spel vlot heen en weer, maar het werd ook af en toe wat bitsiger met enkele gele kaarten tot gevolg. Vier minuten voor de rust zette Verreth met een splijtende pass Reyners op weg naar doel, maar ons nummer 14 zag zijn poging eindigen tegen de paal. Even later kon Reyners alsnog scoren, maar de vlag ging de hoogte in voor buitenspel. Brent Gabriël moest in de eerste helft niet al te veel aan de bak, maar deed wat hij moest doen op pogingen van Ugalde en Misidjan. Op slag van rust leek ook de thuisploeg een penalty te krijgen na een nochtans zuivere tackle van Michael Davis. De lijnrechter nam zijn verantwoordelijkheid en corrigeerde echter de beslissing van de scheidsrechter. De bal ging dus niet op de stip. Ruststand: 0-1.

Na rust probeerden onze Leeuwen de score meteen te verdubbelen, maar zowel Maderner, Albanese als Hoggas kregen in één en dezelfde fase de bal niet over de lijn. In de 64e minuut was het dan toch raak voor geel-blauw. Schryvers dreef de bal prima op, bediende Hoggas en die gaf op zijn beurt Albanese een prima scoringskans. Alessandro Albanese greep deze kans met beide handen en trapte de bal in de korte hoek binnen: 0-2. Vijf minuten later werd er opnieuw naar de stip gewezen, deze keer voor de thuisploeg. Net als Maderner in de eerste helft, miste ook Ugalde voor Twente niet: 1-2. Het was vervolgens tot de slotfase wachten op kansen. Hoggas knalde een vrije trap vanop zo’n 20 meter tegen de paal. Een minuutje later was er opnieuw een kans voor de ‘gasten’, zoals ze dat in Nederland zeggen. Een combinatie via Hoggas en Albanese belandde bij Maderner. Zijn poging in één tijd vloog over het doel. In de 90e minuut probeerde Albanese het nog een laatste keer, maar zijn schot werd met een kopbal nog van de lijn gekeerd. Zo eindigde dit oefenduel met een 1-2 overwinning voor onze Leeuwen na een prima wedstrijd waarin veel kansen bij elkaar gevoetbald werden.

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriel, Brendan Schoonbaert, Jacob Buus Jacobsen, Matthias Verreth (46’ Louis Verstraete), Tom Reyners (46’ Alessandro Albanese), Derrick Tshimanga (46’ Jenthe Mertens), Daniel Maderner, Ardile Traoré (46’ Jur Schryvers), Jacob Montes (46’ Kevin Hoggas), Aristote Nkaka, Michael Davis (66’ Ardile Traoré)