Go back

Lierse graait punten mee na sterke partij van onze Leeuwen

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw is er vandaag niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Onze Leeuwen speelden misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen, maar het was Lierse dat na een regelrechte hold-up met de overwinning naar huis ging.

Onze Leeuwen begonnen het gretigst aan de partij. In de openingsminuut probeerde Edmundsson meteen Verstraete te bereiken, maar die kwam een teen te kort om meteen te scoren. Niet veel later stond het plots wél 0-1. Schuermans kopte in minuut drie de bal in twee tijden tegen de touwen. Geel-blauw was niet aangeslagen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Maderner zette zich sterk door en haalde krachtig uit. Een bezoekend been deed de bal in hoekschop belanden. Vier minuten later ontving Tshimanga een geweldige voorzet van Mertens. De winger nam de bal in één tijd op de slof. Zijn krachtige uithaal vloog uiteindelijk een metertje over het doel. In de 21e minuut kon de thuisaanhang wel juichen. Maderner stuurde Edmundsson weg op zijn flank. De Faeröerse middenvelder legde de bal panklaar voor Verstraete die ijzig kalm de verdiende gelijkmaker voorbij De Smet in doel trapte. Na de gelijkmaker viel de wedstrijd wat stil. Lierse probeerde het vooral met stilstaande fases. Onze Leeuwen moesten enkele keren ingrijpen en dat leverde Verstraete, Tshimanga en Mujakic een geel karton op. In het slot van de eerste helft probeerde Tom Reyners het nog eens met een lage schuiver, maar doelman De Smet kon zijn poging makkelijk stoppen. Ruststand: 1-1.

In de tweede helft was het tien minuten wachten op het eerste gevaar. Het waren de bezoekers die via Liongola konden dreigen. Zijn poging eindigde in het zijnet. Op het uur kreeg Edmundsson de vrijheid om uit te halen. Het schot met links was hard en leek gevaarlijk te kunnen worden, maar een verdedigend been deed de bal uiteindelijk in corner belanden. In de 67e minuut belandde de wedstrijd plots in een stroomversnelling. Eerst knalde Limbombe voor Lierse tegen de paal. Niet veel later pakte Tom Reyners uit met een weergaloze knal. De bal spatte uiteen op de deklat. In de herneming probeerde Dries Wuytens het leer binnen te koppen, maar een bezoekende verdediger stond zijn doelman bij en bracht redding. In de 77e minuut waagde topschutter Maderner zijn kans. Doelman De Smet tikte de bal spectaculair over het doel. De Freethiel kreeg vanavond heel wat spektakel te zien, want ook Kablan probeerde het met een geweldige poging. Zijn halve omhaal verdiende beter. Even voordien claimde diezelfde Kablan nog een strafschop, maar scheidsrechter Willems wou hier niet van weten. Ondanks dat onze Leeuwen absoluut de drie punten verdienden, leek de partij op een gelijkspel uit te draaien. Maar zoals het vaak gaat in het voetbal: wanneer je je eigen kansen niet weet te benutten, valt het doelpunt aan de overkant. Ook vanavond was het weer zover, want in de 90e minuut kopte Naessens de bal voorbij Nordin Jackers. In het slot liep de score nog op tot 1-3, nadat onze doelman meeging op hoekschop om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen.

Volgende week neemt geel-blauw het op zondag 7 november in ’t Kuipje op tegen competitieleider Westerlo. De wedstrijd start om 20.00 uur.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Nihad Mujakic, Tom Reyners (91’ Jacob Montes), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Daniel Maderner, Aristote Nkaka (68’ Hoggas), Chris Kablan (91’ Brendan Schoonbaert), Louis Verstraete, Joan Simun, Edmundsson (75’ Efford)