Go back

Leeuwen en Tijgers houden elkaar in evenwicht

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vanavond op het veld van Deinze een puntje gesprokkeld. In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Ook in een interessantere tweede helft konden beide ploegen niet tot scoren komen. De wedstrijd eindigde in een doelpuntenloos gelijkspel.

De studieronde duurde vandaag behoorlijk lang. Het begin van de wedstrijd werd vooral gekenmerkt door middenveldspel. Het enige opmerkelijke feit in het openingskwartier was een vroege gele kaart voor Louis Verstraete, hoewel hij de bal leek te spelen. Na 24 minuten moest Nordin Jackers een eerste keer plat na een scherpe voorzet. Geen makkelijke opgave, want de bal schoot door op de gladde grasmat. Gelukkig stond Dries Wuytens zijn doelman bij om de bal te ontzetten. In de 27e minuut knutselden onze Leeuwen een lange aanval in elkaar. Uiteindelijk kon Daniel Maderner op doel koppen, maar zijn kopbal vloog hoog over. Tien minuten later probeerde ook Nkaka het met een kopbal op voorzet van Mujakic. Doelman Vandenberghe kon makkelijk klemmen. Niet veel later probeerde Louis Verstraete vanop afstand uit te halen. Zijn poging belandde via een rug in hoekschop. Meer kansen vielen er niet te noteren in de eerste helft. We gingen rusten bij een logische 0-0 tussenstand.

Na vijf minuten in de tweede helft probeerde Challouk het met een harde krulbal. Nordin Jackers liet de bal even glippen, maar kon het leer uiteindelijk toch in twee tijden klemmen. In de 58e minuut moest onze doelman opnieuw zijn kunnen tonen. De Belder dweilde de linkerflank af en haalde krachtig uit met zijn linker. Jackers reageerde gevat met een knappe voetreflex. Enkele minuten later stond het ei zo na 0-1. De pas ingevallen Joe Efford probeerde doelman Vandenberghe te verrassen met een knappe lob. Helaas hobbelde het balletje van de snelle Amerikaanse spits nipt naast. Een kwartier voor tijd ontfutselde de eveneens ingevallen Tom Reyners de bal van zijn rechtstreekse opponent en hij stuurde Maderner diep. De spits kapte goed naar binnen en haalde krachtig uit, maar ook zijn poging vloog voorbij de verste paal buiten. In de slotfase verhoogde Deinze de druk en Jackers moest goed plat gaan op een lage schuiver van Janssens. Niet veel later moest hij opnieuw ingrijpen op een kopbal van Mertens. In de laatste minuut van de partij leek de thuisploeg even alsnog de volle buit te pakken, maar scheidsrechter Brent Staessens keurde het doelpunt van De Belder terecht af na een duidelijke duwfout op Derrick Tshimanga. De wedstrijd eindigde dus zoals ze begonnen was, het werd 0-0.

Op zondag 24 oktober nemen onze Leeuwen het thuis op tegen Lommel. Op die dag organiseert Waasland-Beveren “Beveren verenigt”. Leden van verenigingen kunnen de wedstrijd GRATIS bijwonen. Tickets aanvragen kan via deze pagina.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Nihad Mujakic, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen (86’ Jur Schryvers), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Daniel Maderner, Aristote Naka (69’ Tom Reyners), Chris Kablan, Louis Verstraete (86’ Kevin Hoggas), Joan Simun Edmundsson (55’ Joe Efford)