Jonge Leeuwen pakken opnieuw de volle buit

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Nadat de A-kern zondag al het goede voorbeeld gaf, hebben ook de Jonge Leeuwen hun wedstrijd maandag tegen Union winnend kunnen afsluiten. In de hoofdstad won geel-blauw met het kleinste verschil.

In een gesloten eerste helft kon Union één keer echt dreigen na een kort genomen hoekschop. Brent Gabriël reageerde gevat en kon de bal vanonder de lat weghalen. Onze Leeuwen waren eveneens een keertje gevaarlijk via een vrije trap, maar Ardile Traoré kon niet besluiten met het hoofd. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft kwam er meer ruimte voor beide ploegen. De ingevallen Mats Vanderveeren kreeg twee scoringskansen: een eerste op aangeven van Arne Knollenburg, een tweede nadat hij door Vic Van Osselaer in de diepte werd gestuurd. Toch bleef de stand 0-0. Net op het moment dat Union beter in de wedstrijd leek te komen via een hoekschop en een gevaarlijke voorzet vanop de flank, waren het toch onze Jonge Leeuwen die op voorsprong kwamen. Het was Dylan Van Camp die een vrije trap via een thuisverdediger tegen de touwen trapte, 0-1. In de slotfase viel Mats Vanderveeren nog geblesseerd uit waardoor geel-blauw met tien de wedstrijd moest uitspelen. Union was nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar Brent Gabriël pakte eveneens twee keer uit met een knappe redding en pakte zo drie punten voor zijn team. Eindstand: 0-1.

Gabriël, Knollenburg (80′ Cranshoff), Chincharauli, Traoré, Van Osselaer (82′), De Weerd (76′ De Schepper), Soumahoro (62′ De Mey), Talal (62′ De Oliveira), Okumu (45′ Vanderveeren), De Geyndt, Van Camp