Go back

Jonge Leeuwen knopen opnieuw aan met een zege

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na nederlagen tegen Eupen en Charleroi en een gelijkspel tegen Deinze hebben onze Jonge Leeuwen opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Thuis tegen Virton werd het 3-2.

Het team van coach De Rudder begon gretig aan de partij en kwam al vroeg op voorsprong. In de 4e minuut zette Jacob Montes een combinatie op met Bilal Talal waarna de bal bij Van Camp belandde. Die laatste pakte uit met een prima voorzet vanop de flank. Kemo Soumahoro kon de bal deviëren, het stond meteen 1-0.  Niet veel later hingen de bordjes al meteen weer op gelijke hoogte. Een rechtstreekse vrije trap ging over de muur binnen: 1-1. In de 22e minuut was het opnieuw Soumahoro die geel-blauw op voorsprong trapte. De pre-assist was van Chincharauli, de assist kwam van de voet van de infiltrerende Lorenzo De Geyndt. Vlak voor rust moest doelman Beniest zijn kunnen tonen op een vrije trap. Dankzij een prima redding konden onze Leeuwen met een voorsprong de rust in.

Tien minuten na rust moest doelman Beniest zich wel een tweede keer gewonnen geven na een aanval door het centrum. Ondanks dit tegendoelpunt waren onze Leeuwen niet van slag, want ze voetbalden zo’n zeven loepzuivere kansen bij elkaar. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd werden onze youngsters beloond voor hun aanvalslust. De pas ingevallen Milan De Mey verscheen voor de doelman en werkte beheerst af. Eindstand: 3-2.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Mertens (69’ Cranshoff), Knollenburg, Traoré, Chincharauli, De Weerd (69’ Van Osselaer), Soumahoro (78’ Vanderveeren), Montes, De Geyndt (85’ De Mey), Van Camp (78’ De Oliveira)