Jonge Leeuwen gaan in slotfase onderuit tegen Eupen

Tekst: Vik Noens - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Jonge Leeuwen zijn er niet in geslaagd om thuis Eupen opzij te zetten. Alle doelpunten vielen na rust. Eupen kwam eerst op voorsprong via Turco. Okumu kon voor geel-blauw gelijkmaken, maar in het absolute slot besliste Hugo de partij. Het werd 1-2.

Maandagavond 27 september maakte KAS Eupen de verre trip vanuit de Oostkantons richting Freethiel om onze Jonge Leeuwen partij te geven. Ze startten meteen stevig met in de tweede minuut een gevaarlijk schot voorlangs. Eupen speelde hoog op de helft van geel-blauw waardoor het moeilijk was om een aanval op te zetten. In minuut 8 dreigde KAS weer, deze keer na een vrije trap met een schot op de paal door Adjevi. De Panda’s bleven het sterkst in balbezit en dit resulteerde in enkele (voorlopig ongevaarlijke) doelkansen. Onze Jonge Leeuwen bleven het moeilijk hebben in de combinatie, het was 24 minuten wachten op een eerste dreiging van Waasland-Beveren en meteen daarna volgde een vrije trap die door Milan De Mey in de muur werd getrapt. Het spelbeeld bleef hetzelfde tot aan de rust. We noteren nog een kopkans van de Panda’s na een hoekschop en in minuut 36 een gevaarlijk schot op de slof dat net naast de kooi van Lathouwers zoefde. Op slag van rust volgde dan nog een mooie actie en dito schot van Okumu.

Net na de koffie brak een speler van Eupen door en knalde op doel maar deze kogel werd meesterlijk gered door een sterk keepende Lathouwers! In minuut 51 volgde nog een Eupense hoekschop, Turco werd vrijgelaten en trapte binnen: 0-1, een rechtvaardige voorsprong. Eupen kon regelmatig de bal rondtikken en op enkele lange ballen na konden de Leeuwen daar weinig tegenover zetten. Hoge druk en mooi combinatiespel, helaas voor ons aan de verkeerde kant van het terrein. Lathouwers moest andermaal verschillende keren stevig ingrijpen op enkele afstandsschoten. W-B kreeg ondanks alweer veel inzet en vechtlust maar geen voet aan grond. Af en toe werd een mooie combinatie gevonden, maar aan de rand van de zestien liep het te veel mis en werd er te zenuwachtig gespeeld om gevaarlijk te kunnen zijn. Toch verscheen in minuut 70 Tom Tissier plots alleen voor de Eupense doelmond, maar oog in oog met keeper Renner was hij te verrast en iets te zwak op de doelman… Dit was hét sein om terug in de match te komen. Eupen plooide terug en liet Beveren komen, loerend op de counter. In minuut 80 moest Lathouwers alweer plat na een gevaarlijke vrije trap. Niet lang daarna een mooie tegenprik van Beveren en Nathan Okumu kon via de doelman de bordjes weer gelijk zetten! 1-1 en meteen groeide het geloof, konden de Leeuwen plots wel druk zetten en kregen de Panda’s het moeilijk… Was hier een stunt in de maak? In minuut 89 een splijtende actie over de rechterflank, een op maat getrapte voorzet… maar helaas millimeters naast gekopt. En zoals dat helaas gaat in voetbal, counterde Eupen meteen… In de allerlaatste seconden van de match… Even niet scherp genoeg verdedigd en Eugène Hugo werkte beheerst af, 1-2 en wedstrijd afgelopen.

Al bij al een verdiende overwinning voor KAS Eupen, maar toch eentje met een zure nasmaak voor W-B, want met een beetje geluk gingen wij met de drie punten lEupen…