Jonge Leeuwen ronde verder in bekertornooi na winst tegen OHL

Tekst: Vik Noens - Foto: Lorenzo Vicencio

Een prachtige nazomeravond, een pittige tegenstander en veel voetbalhonger. De perfecte ingrediënten waren alvast aanwezig voor een mooie voetbalavond op de Freethiel!

OHL startte furieus: stevig in de duels, weinig ruimte weggevend en hoog druk zettend waardoor het moeilijk was voor onze Jonge Leeuwen om een aanval op te zetten. In minuut 7 kon W-B toch evene dreigen via een kopbalkans van Okumu. Nadien ging de druk wat liggen en kwam W-B er regelmatig goed uit. In de 19e minuut volgde een stevige tackle van OHL-verdediger op zo’n twintig meter voor doel. Vrije trap op een aantrekkelijke plek. Dylan Van Camp trapte de bal mooi in de linkerbenedenhoek: 1-0 ! Twee minuten later speelde Adama Ly via een mooie aanval over de rechterflank de bal mooi naar Okumu, maar de Leuvense goalie stond pal. Meteen erna volgde een heet standje voor de goal van W-B, gelukkig besloot Tahara van OHL op de paal. Vervolgens bleef de druk van OHL aanhouden, wat resulteerde in een kopbal die nipt voorlangs schoof. W-B kwam een paar keer heel goed weg. De Leuvense druk bleef aanhouden en in minuut 33 belandde een rake kopbal in het Beverse doel na een ingestudeerd nummertje. De vlag van de lijnrechter ging echter omhoog voor buitenspel en het Leuvens feestje ging niet door. De momenten erna blééf OHL komen onder impuls van een bedrijvige Lefrancq die regelmatig de actie kon en mocht maken. De Leeuwen hervielen in slordige passing waardoor ze niet onder de druk van OHL uitraakten. De kansen bleven komen, maar gelukkig stond onze doelman paraat of stond het vizier van de Leuvense spitsen niet scherp. De tijd die nog restte tot de rust werd het spel bitsig met enkele gele kaarten als gevolg. Hoog tijd dus voor een welverdiende pauze!

Zelfde spelbeeld na rust, OHL schoot alweer stevig uit de startblokken en W-B moest het spel ondergaan. Plots was daar dan toch een counter en kon Okumu alleen op doel afgaan… jammer genoeg buitenspel en nog geen geruststellend tweede doelpunt. De aalvlugge Nguidi van OHL, die zich regelmatig toonde in sprintduels, ging even later neer in de Beverse zestien maar de scheids zag er geen fout in. Ondertussen bleven onze beloften vechten als Leeuwen en zorgden er zo voor dat de druk ging liggen en dat gaf hen terug de nodige ademruimte met af en toe een mooie tegenaanval. In minuut 71 kwam de bal voor de voeten van Milan De Mey die hard uithaalde tegen de hand van de keeper van Leuven, waarop de bal een vreemde capriool maakte en binnenviel. Een klein gelukje maar toch stond de 2-0 op het bord! OHL probeerde nog met de moed der wanhoop naar voren te trekken maar zonder resultaat. Toch moet gezegd dat Leuven regelmatig sterk en goed voetbal op de mat kon leggen en het ons bij momenten knap lastig maakte! In het absolute slot van de wedstrijd werd via schitterend combinatiespel de bal tot bij Soumahoro gespeeld, die enig mooi de kers op de taart van deze overwinning zette met een prachtig afstandsschot in de kruising! 3-0 en boeken toe voor OHL.

Zo zijn de troepen van coach Stijn De Rudder bezig aan een mooie zegereeks en bekeren ze knap verder. OHL keert met lege handen weer naar huis in Leuven, waar hun Stella staat…

Beniest, Ly (57’ Jansegers), Cranshoff (72’ Knollenburg), Chincharauli, Van Osselaer, De Weerd, De Geyndt (85’ Zaman), Talal (45’ De Mey), Okumu, Soumahoro, Van Camp