Go back

Welkom op de Freethiel, Aristote Nkaka!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Video: Lorenzo Vicencio

Aristote Nkaka komt het middenveld van Waasland-Beveren versterken. De 25-jarige middenvelder komt over van Anderlecht. Ari zal aantreden met het nummer 25.

Nkaka doorliep de jeugdopleiding van Club Brugge om nadien de overstap te maken naar Moeskroen. Op 27 oktober 2016 debuteerde hij in de Jupiler Pro League voor Les Hurlus tegen Waasland-Beveren. In 2018 stapte hij over naar Oostende. Nadat hij aan zee indruk maakte, tekende Nkaka voor Anderlecht dat hem meteen terug uitleende aan Oostende. In 2019 speelde hij kort voor UD Alméria in de Spaanse tweede klasse om in datzelfde seizoen nog de overstap te maken naar reeksgenoot Racing Santander. Afgelopen seizoen kwam Nkaka uit voor de Duitse tweedeklasser SC Paderborn.

Sportief directeur Roger Stilz: “Ari beschikt over skills die we nog niet in het team hadden. Daarom zijn we opgewonden om hem erbij te hebben. Hij gaat graag in duel en houdt ervan om de bal te heroveren. We kijken ernaar uit om hem de volgende weken en maanden bezig te zien. Ik wil RSC Anderlecht graag bedanken voor hun vertrouwelijke gesprekken de afgelopen dagen.”

Ari Nkaka: “Ik ben heel tevreden en opgewonden om hier te zijn en te kunnen spelen voor onze fans. Hopelijk kunnen we ons doel, de promotie, zo snel mogelijk bereiken. Ik ben er zeker van dat wanneer we hard werken, we hierin zullen slagen.”