Go back

Geen tweede opeenvolgende overwinning voor geel-blauw

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vandaag in het eigen Freethielstadion niet in geslaagd een tweede opeenvolgende overwinning te pakken. Al vroeg in de partij opende De Belder de score. Kort na rust legde Mertens de eindstand vast. Ondanks het overwicht aan balbezit konden onze Leeuwen vandaag geen aanspraak maken op meer.

Kort nadat levende legende Jean-Marie Pfaff de aftrap had gegeven, moesten onze Leeuwen al snel een opdoffer verwerken. Jackers kon in eerste instantie de inzet van Tarfi nog keren, maar vervolgens stond Dylan De Belder op de juiste plaats om het openingsdoelpunt binnen te tikken. Geel-blauw meteen op achtervolgen aangewezen. Opgezweept door het enthousiasme van de thuisaanhang probeerden onze Leeuwen meteen tegen te prikken, maar echt heel grote kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Ook Deinze speelde met open vizier en zo werd de eerste helft een aangenaam kijkstuk. Geel-blauw was nog het gevaarlijkst via afstandsschoten van Bertone en Efford, maar de gelijkmaker bleef uit. Ruststand: 0-1.

Na rust probeerden onze Leeuwen opnieuw op zoek te gaan naar het doelpunt, maar opnieuw kregen ze een snelle opdoffer te verwerken. Deinze counterde scherp en Mertens werkte koelbloedig af. De coach greep in en bracht meteen Albanese en Schryvers voor Verreth en Hoggas. Toch waren onze Leeuwen wat van slag en was het wachten tot goed 20 minuten voor tijd alvorens Edmundsson nog eens echt kon dreigen. Zijn kopbal was hard en goed geplaatst, maar met een schitterende redding weerhield Vandenberghe geel-blauw van de aansluitingstreffer. Deinze bleef ondertussen loeren op de counter. Op één van deze tegenprikken appelleerde De Belder voor een strafschop. Scheidsrechter Bourdeaud’hui zag hier echter geen graten in. Tot slot haalde opnieuw De Belder nog één keer prima uit, maar zijn bal vloog uiteindelijk nipt naast. Zo eindigde de wedstrijd op 0-2, geen tweede opeenvolgende overwinning voor geel-blauw dus.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert (30′ Aleksandar Vukotic), Nihad Mujakic (85′ Michael Davis), Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Matthias Verreth, Joe Efford (85′ Mauro Trari), Kevin Hoggas (Alessandro Albanese), Daniel Maderner, Chris Kablan, Joan Simun Edmundsson