Go back

Waasland-Beveren – SK Deinze (22/08): PRAKTISCHE INFO

Tekst: Bart Foubert - Foto: Belga

Eindelijk! Na lang wachten kunnen we de deuren van onze Freethiel weer opengooien en iedereen opnieuw verwelkomen! Op dit moment hebben we al een kleine 2000 abonnees en er komen er elke dag bij. Dat geeft ons energie!

Hieronder vind je alle belangrijke informatie hoe je de match kan volgen.  Lees het goed, zodat je zeker binnen kan om onze leeuwen aan te vuren!

Wat heb je nodig om het stadion te betreden?

Zowel met een abonnement als met een ticket heb je volgende zaken nodig alvorens je het stadion kan betreden

 • identiteitskaart
 • geldig toegangsticket / abonnement

Iedereen boven 12 jaar bovendien ook:

 • mondmasker (verplicht bij aanschuiven voor de ingang en in de horecagelegenheden)
 • COVID SAFE CERTIFICAAT (zie volgende vraag)

Aan alle ingangen vragen we je aan te schuiven aan de voorziene aanschuifrijen. Mondmaskers zijn hier verplicht alsook de 1,5 meter afstand tussen bubbels!

Eerst wordt je COVID SAFE CERTIFICAAT samen met je identiteitskaart gecontroleerd. Indien de scan groen licht geeft en de beide namen overeenkomen kan je doorschuiven naar de ingang waar je ticket of abonnement wordt gecontroleerd.

Hoe raak ik aan mijn COVID SAFE CERTIFICAAT?

Het COVID-CERTIFICAAT is essentieel om de match te mogen bijwonen. Dit certificaat krijg je als je reeds volledig gevaccineerd bent (en dit minimum 14 dagen geleden is) of indien je een PCR-test laat afnemen in een officieel testcentrum. Dit doe je ten vroegste 48u voor de match. Na 24u heb je jouw resultaat. Het heeft geen zin zonder certificaat af te zakken, want de toegang zal u helaas geweigerd worden. Via onderstaande flowchart kan je snel zien of je de wedstrijd tegen Deinze kan bijwonen.

In Beveren: https://www.medina.be/nl/locaties/beveren-waas/
In het Waasland: https://www.wpwaasland.be/covid-19-afnamecentrum

Tip! De overheid biedt je 2 gratis PCR-testen aan!

Je certificaat kan je als volgt tonen:

 • via Smartphone: de CovidSafeBE APP: Dit is de eenvoudigste én snelste manier van werken. We raden deze ten sterkste aan. Hierop zijn alle geldige certificaten zichtbaar met 1 simpele scan. De app kan je downloaden via www.covidsafe.be. Tevens vind je hier ook alle info over de werking en het gebruik van de app.
 • via internet:
  Je kan het certificaat afdrukken via mijngezondheid.be of myhealthviewer.be.
 • via de post:
  Je kan jouw certificaat laten opsturen. Hiervoor moet je bellen naar 078 78 78 50. Een telefonisch keuzemenu laat je toe de bestelling automatisch te doen. Je hebt er wel je rijksregisternummer voor nodig. Het certificaat wordt dan naar je officiële woonplaats verzonden.

Opmerking:
Antigeentesten kunnen ook tot een certificaat leiden, maar dan moeten deze door een medisch geschoold persoon worden afgenomen. Opgelet: De antigeentesten die zelf kunnen afgenomen worden, ook wel zelftesten genoemd, komen niet in aanmerking voor een certificaat.

Wanneer moet ik naar het stadion komen? 

Om files tegen te gaan, wordt er gevraagd zo vroeg mogelijk naar het stadion af te zakken. Aangezien er 3 controles moeten gebeuren (identiteit + COVID SAFE CERTIFICAAT + ticket/abo-controle) kan het wel even duren voor je binnen bent. Voor het verlaten na de match zijn geen tijdsloten voorzien. Dit zijn de voorziene uren:

IN
PERS 1u30 voor de match 18.30 uur
BUSINESS Presidents diner 2u30 voor de match 17.30 uur
BUSINESS Lounge 1u00 voor de match 19.00 uur
SKYBOXEN 2u00 voor de match 18.00 uur
Tribune A 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune B 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune C 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune F, G, H 1u00 voor de match 19.00 uur
Tribune E: los ticket 2u00 voor de match 18.00 uur
Tribune E: Abonnee 1u00 voor de match 19.00 uur

 

Kan ik komen eten voor de match?

Jawel! Zowel de Themacafélunch als de President’s Diner zijn terug van weggeweest! Je kan met maximum 8 personen inschrijven vanaf het begin van komende week. Dan zal ook het menu beschikbaar zijn op onze website.

Kan ik op de plaats van mijn abonnement zitten?

Ja! Je hoeft in de tribunes niet langer in een bubbel te zitten, een stoel tussen te laten of een rij voor en achter je leeg te laten. Dat betekent dat iedereen op de plaats van zijn abonnement kan zitten. Ook de staantribune E gaat terug open.

Kan ik tickets kopen als niet-abonnee?

Met een toegelaten capaciteit tot 5000 personen, kunnen er nog tickets gekocht worden. Hier hangen echter wat voorwaarden aan vast:

 • Je koopt bij voorkeur je ticket op voorhand aan via https://beveren.tickethour.be/ .
 • Je kan je ticket ook aan het loket aankopen op de dag van de wedstrijd. Hiervoor dien je 2u voor aanvang van de match aanwezig te zijn en aan te schuiven aan de teststraat die je vindt aan elke inkom bij élke tribune.
 • Je hebt een COVID SAFE CERTIFICAAT per ticket nodig om losse tickets te kopen.
 • Het is niet toegelaten als supporter van de uitploeg tickets aan te kopen. De bezoekerstribune is gesloten.
 • De nieuwe ticketprijzen van het seizoen 2021-2022 zijn van toepassing.


Moet ik nog steeds een mondmasker opzetten in het stadion?

Eens je binnen bent, mag je het mondmasker afnemen. Enkel in de horeca-punten geldt het horeca-protocol. Daar moet je dus terug het mondmasker opzetten en mag je maar maximum met 8 aan een tafel zitten.

Opgelet: roken in het stadion is in alle stadions van 1A en 1B dit seizoen verboden!

Hoe kan ik drank aankopen?

Alle bars zijn open:

 • In bar A en C (voorheen Avia en Cibel) kan je enkel drank afhalen. Hier mag je niet blijven staan.
 • In de businesszalen A en C én in het Themacafé, café E en skyboxen geldt het horecaprotocol:
  • mondmasker dragen bij verplaatsingen
  • 8 personen per tafel.


Hoe kan ik mijn drankkaart opladen?

Het best laad je jouw drankkaart op via de website of de Starnet-app. Zo vermijd je de files aan de oplaadpunten. Indien dit niet lukt, kan je ook nog steeds opladen aan onze oplaadpunten in het stadion. Opgelet: deze zijn cashless en je hebt dus je bankkaart nodig om op te laden!