Geel-blauw opent met een driepunter aan de Gestelsedijk

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag met 2-3 gewonnen op het veld van Lommel SK. Saito opende al vroeg de score voor de thuisploeg. Hoggas bracht, op vrije trap, de score vrij snel terug in evenwicht. Toch ging geel-blauw rusten met een achterstand na een eigen doelpunt van Schoonbaert. In de tweede helft trokken onze Leeuwen de scheve situatie helemaal recht door twee doelpunten van matchwinnaar Daniel Maderner.

De wedstrijd was nog maar amper op gang getrapt of de thuisploeg kwam al op voorsprong via de Koki Saito. De kleine Japanner nam Nordin Jackers te grazen met een hard schot dat net onder de daklat in doel verdween. Het antwoord van onze Leeuwen kwam er op het kwartier. Joe Efford zette de bal blind voor het Lommelse doel, maar Daniel Maderner was te verrast om de wenkende kans af te ronden. Twee minuten later werd de Oostenrijker op de rand van de zestien hard onderuit getrokken. Kevin Hoggas eiste de bal op. De Franse nieuwkomer liet meteen zien dat hij een vrijetrapspecialist is. Hij krulde de bal mooi voorbij Christopher Fiermarin. Geel-blauw herstelde helemaal het evenwicht en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Zowel Matthias Verreth en Joe Efford gingen hun kans met een plaatsbal. Beide – bijna identieke -pogingen vlogen voorbij de verste paal van het Lommelse doel. Efford was er voor rust nog een keer heel dicht bij toen hij aan de tweede paal van kortbij in het zijnet kopte. Geel-blauw had de wedstrijd onder controle, maar toch kwamen de Limburgers iet of wat verrassend op voorsprong. De Japanner Saito werd de diepte ingestuurd. Brendan Schoonbaert probeerde hem af te stoppen, maar tikte de bal ongelukkig voorbij Jackers in het lege doel. Ruststand: 2-1.

Onze Leeuwen moesten de tweede helft dus vol aan de bak. Na vijf minuten ging Laurent Lemoine met een gestrekt been richting de knie van Daniel Maderner. Scheidsrechter Arthur Denil twijfelde niet en trok een rode kaart voor de Lommelverdediger. Lommel moest dus nog 40 minuten met tien man verderspelen. Meteen na deze fase gooide Hoggas de bal voor het doel en in het geharrewar kon Maderner meteen de gelijkmaker binnenduwen, 2-2. Een betere start van de tweede helft konden onze Leeuwen niet wensen. Geel-blauw ging met een mannetje meer gretig op zoek naar het winnende doelpunt, maar een sterk acterende Lommelse doelman hield de Limburgers in de wedstrijd. Twee stevige kopballen van Joan Simun Edmundsson ranselde hij knap vanonder de deklat. Ook de ingevallen Jordan Faucher en Tom Reyners zorgden nog voor dreiging, maar doelman Fiermarin gaf geen krimp. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Het venijn zat hem echter helemaal in de staart, want in minuut 97 kopte Maderner zijn tweede avond tegen de netten, 2-3 ! Een fantastische apotheose voor deze aangename opener van het seizoen!

Volgende week zondag spelen onze Leeuwen om 20.00 uur op de Freethiel tegen SK Deinze. Ook jullie zijn opnieuw van harte welkom in het Freethielstadion. We kijken ernaar uit om jullie terug te zien! Bestel hier alvast je tickets.

Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Brendan Schoonbaert, Leonardo Bertone, Matthias Verreth (80′ Tom Reyners), Joe Efford (62′ Jordan Faucher), Kevin Hoggas (80′ Jur Schryvers), Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Chris Kablan (64′ Jacob Buus Jacobsen) en Joan Simun Edmundsson