Go back

Leeuwen houden geslaagde generale repetitie op eigen fandag

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vanmiddag op de eigen fandag 2-2 gelijkgespeeld tegen het Nederlandse SC Cambuur-Leeuwarden. De bezoekers scoorden vroeg in de wedstrijd via Hendriks. Nieuwkomer Kevin Hoggas kon voor de rust tegenscoren voor onze Leeuwen. In de tweede helft bracht Bertone geel-blauw verdiend op voorsprong, maar Kallon zette met een schicht de eindscore op het scorebord.  

Onze Leeuwen begonnen fel aan de wedstrijd en zetten meteen hoog druk op de Friese verdediging. Matthias Verreth probeerde het met een hard schot van buiten de zestien. De bezoekende doelman Sonny Stevens plukte de bal uit de hoek. Aan de overzijde was het wel meteen raak toen Sam Hendriks een voorzet voorbij kapitein Nordin Jackers devieerde, 0-1.

Geel-blauw reageerde via Jenthe Mertens, maar zijn schot vloog net voorlangs. Ook Alessandro Albanese ging voor een plaatsbal vanop zo’n 25 meter. Stevens reageerde gevat en duwde de bal uit zijn doelvlak. De druk van de thuisploeg nam geleidelijk aan toe. Na een hoekschop kopte Bertone de bal voor het Friese doel. Kevin Hoggas was goed gevolgd om de afvallende bal, via een bezoekende verdediger, in doel te trappen. Onze Leeuwen waren voor rust nog eens gevaarlijk via Albanese. Na een knappe rush van Mertens werd de frivole Waal op de linkerflank aangespeeld. Zijn plaatsbal was helaas te zwak om Stevens in verlegenheid te brengen.

Na de rust nam geel-blauw meteen het heft in handen. Joe Efford werd de diepte ingestuurd. Zijn scherpe voorzet werd in extremis in hoekschop ontzet door een bezoeker. Vijf minuten later had Verreth het tweede Beverse doelpunt aan de voet, maar zijn deviatie vloog hoog over het doel van Cambuur. Halfweg de tweede helft was het dan toch raak voor onze Leeuwen toen een hoekschop aan de tweede paal simpel binnengeduwd werd door Leonardo Bertone.

Beveren bleef op zoek gaan naar een doelpunt, maar Mertens vond twee keer een sterk keepende Stevens op zijn weg. Het derde Beverse doelpunt bleef uit, maar aan de overzijde zette Issa Kallon met een pegel, vlak voor het laatste fluitsignaal, alsnog de gelijkmaker én de eindscore op het scorebord.

Ondanks het late tegendoelpunt mogen onze Leeuwen terugkijken op een geslaagde generale repetitie. Volgende week starten we de competitie met een verplaatsing tegen Lommel SK aan de Gestelse Dijk. Komaan Beveren!

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens (85’ Adama Ardile Traoré), Brendan Schoonbaert, Leonardo Bertone (65’ Jur Schryvers), Matthias Verreth (77’ Mauro Trari), Alessandro Albanese (65’ Tom Reyners), Joe Efford, Kevin Hoggas (65’ Milan De Mey), Daniel Maderner (65’ Joan Simun Edmundsson), Alexandar Vukotic en Michael Davis (65’ Arne Knollenburg)