Go back

W-B haalt Faeröers international binnen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Jóan Símun Edmundsson (29) is een Leeuw! De Faeröerse aanvallende speler speelde afgelopen seizoen voor Bundesliga-club Arminia Bielefeld. Edmundsson koos voor het nummer 39.

Edmundsson startte met voetballen bij B68 Toftir. In juni 2009 trok hij naar de Engelse traditieclub Newcastle United. In 2012 maakte hij de overstap naar het Noorse Viking FK. Na tussenstappen bij Argja Bóltfelag, HB Tórshavn en Vejle Boldklub kwam hij terecht bij Odense BK, daar speelde hij samen met de andere nieuwkomer Jacob Buus. In 2018 versierde hij een transfer naar Arminia Bielefeld, in het seizoen 2019-2020 speelde hij kampioen in de tweede klasse van Duitsland.

Edmundsson doorliep alle nationale jeugdreeksen van de Faeröerse nationale ploeg. Hij debuteerde voor de hoofdploeg in augustus 2009, op achttienjarige leeftijd. Zijn eerste doelpunt maakte hij één jaar later. Intussen werkte hij reeds 66 wedstrijden af voor de nationale ploeg, hij kon daarin zeven keer de netten laten trillen.

Sportief directeur Roger Stilz: “Jóan is een ervaren en intelligente speler. Hij toonde de laatste jaren zijn waarde bij verschillende clubs, maar ook bij de nationale ploeg. Hij zal een gids zijn voor onze talenten, op en naast het veld. Hij kan op iedere aanvallende positie uit de voeten. We zijn heel gelukkig dat hij bij Beveren komt voetballen.”

Jóan Símun Edmundsson: “Ik ben ongelofelijk blij om hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen. Ik hoop echt belangrijk te kunnen zijn en zo, samen met de ploeg, de vooropgestelde doelen van de club te bereiken.”

Welkom op de Freethiel, Jóan!