Go back

Gunter Vandebroeck vervolledigt trainersstaf W-B

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren stelt Gunter Vandebroeck aan als assistent-trainer bij Waasland-Beveren. De Vlaamse coach komt over van OH Leuven. Met de komst van Gunter is de trainersstaf van Waasland-Beveren compleet. Hij zal samen met Pascal Cerrone (T2), Sven Van der Jeugt (keeperstrainer), Johan Verelst (videoanalist) en Balder Berckmans (physical coach) hoofdtrainer Marc Schneider ten volle ondersteunen.

Gunter Vandebroeck (33) heeft op z’n jonge leeftijd al heel wat ervaring in het Belgisch voetbal. Tussen 2011 en 2013 was hij opleider bij de K.B.V.B. Bovendien was hij heel lange tijd actief bij OH Leuven in verschillende functies. Tussen 2009 en 2017 was hij hoofdcoach van de elite-academie. Nadien was hij nog scout en matchanalist voor het hoofdelftal, assistent én later hoofdtrainer van het B-elftal van OHL.

Sportief directeur Roger Stilz: “Gunter vervult het vooropgestelde profiel van tweede assistent bij de A-kern voor de volle honderd procent. Hij is Belgisch, heeft de kwaliteiten om te ontwikkelen, leert snel, werkt gestructureerd en is op de hoogte van de nieuwste technologieën binnen het voetbal. We zijn heel blij dat hij aan boord komt bij ons. Met zijn aanstelling is de trainersstaf voor komend seizoen compleet. Ik wil bovendien niet vergeten om de KBVB te bedanken voor de samenwerking.”

Vandebroeck had meteen een warm gevoel op de Freethiel: “Ik heb voor Beveren gekozen omdat ik vanaf het eerste gesprek met Roger een goed gevoel had over de club en de mensen die hier werken. Ik voelde meteen het vertrouwen in mij, ook van de nieuwe coach. Dat is heel belangrijk. Er zijn hier in mijn ogen een aantal essentiële basisvereisten aanwezig om de club terug stappen vooruit te kunnen laten zetten. Er is een gezonde gedrevenheid, duidelijke en transparantie communicatie en de wil om samen te slagen. Ik voel de intentie om iets effectief en duurzaam op te bouwen en daar stap ik graag in mee. Ik wil al mijn energie en passie inzetten om spelers beter te maken en nieuwe dynamieken te creëren om het team te helpen ontwikkelen.”

Welkom op de Freethiel, Gunter.