Go back

Chris Kablan is de nieuwste aanwinst van W-B

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren haalt Chris Kablan naar de Freethiel. De Zwitserse linkervleugelverdediger (26) wordt weggehaald bij FC Thun. Kablan koos voor het rugnummer 27.

Chris Kablan maakte zijn professionele debuut bij FC Thun, een voetbalclub uit de op één na hoogste klasse in Zwitserland. Hij debuteerde in juli 2017. Voor Thun speelde hij nog voor Luzern en SC Kriens. Afgelopen seizoen speelde Kablan 31 van de 36 wedstrijden voor z’n club. Hij scoorde tweemaal en deelde ook twee assists uit.

Sportief directeur Roger Stilz: “We zijn tevreden dat Chris besliste om naar Beveren te komen en andere voorstellen naast zich neer te leggen. We voelden zijn ambitie om de volgende stap in zijn carrière, een buitenlands avontuur, te zetten. Chris is een stabiele voetballer en toonde zijn waarde al verschillende jaren op rij. We zien hem als een prioriteit als linkervleugelverdediger, wat nog een open positie was in de ploeg.”

Chris Kablan: “Ik ben heel gelukkig om hier te zijn en ben ervan overtuigd dat we samen iets moois kunnen bouwen. Ik ben heel positief ingesteld en zeker dat we onze doelen, zowel collectief als individueel, kunnen bereiken.”

Welkom op de Freethiel, Chris!