Go back

Waasland-Beveren haalt Jacob Buus Jacobsen naar de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Jacob Buus Jacobsen is de nieuwste aanwinst van Waasland-Beveren. De 24-jarige Deense rechtervleugelverdediger wordt weggehaald bij AC Horsens, een voetbalclub uit de Deense hoogste klasse. Hij tekent een contract van twee seizoenen op de Freethiel, met optie op een derde.

Buus Jacobsen beleeft in Beveren zijn eerste buitenlandse avontuur. In 2016 tekende hij zijn eerste profcontract bij Odense BK, ook een Deense eersteklasser. Hij debuteerde in 2017 met een 1-0 overwinning, waar hij meteen beslissend was met een assist. In 2018 maakte hij de overstap naar FC Fredericia, hij speelde 65 wedstrijden voor de club, goed voor zes doelpunten en vijf assists. In juni 2020 tekende hij een contract voor drie seizoenen bij AC Horsens.

Sportief directeur Roger Stilz: “Jacob is een hongerige speler die zich wil ontwikkelen. Hij heeft de voorbije jaren zijn kwaliteiten laten zien en zal een versterking zijn voor onze verdediging. We zijn blij dat Jacob voor Beveren en ons project kiest.”

Jacob Buus Jacobsen: “Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. Ik keek heel erg uit naar deze kans en ik kan niet wachten om te starten. Ik ben vereerd om deel uit te maken van het project, het is een geweldige kans om mezelf op een hoger niveau te testen. Ik wil groeien als speler in Beveren, maar ik wil ook groeien als team. We zullen onszelf pushen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ik ben een winnaar, dus ik wil veel wedstrijden winnen.”

Welkom op de Freethiel, Jacob!