Go back

Geen live-uitzendingen van de Rode Duivels tijdens het EK

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Belga Image

Vrijdag is het zover. Dan trappen Turkije en Italiƫ het Europees Kampioenschap 2020 op gang. Voor elke voetballiefhebber is het ongetwijfeld ongeduldig uitkijken naar elke wedstrijd, en dan zeker die van onze Rode Duivels.

Waasland-Beveren onderzocht verschillende mogelijkheden om, net zoals vorige eindrondes van onze Rode Duivels in Rusland (WK 2018) en Frankrijk (EK 2016), een evenement te organiseren waar jullie de Belgen mee naar de Europese titel konden schreeuwen. Het werd al snel duidelijk dat een evenement op de Grote Markt geen optie was, dus gingen we resoluut voor een groot scherm in het Freethielstadion.

Vorige week werd in een omzendbrief van het ministerie van Binnenlandse zaken de regels inzake public viewing van het EK 2020 bekendgemaakt. Door het feit dat er heel wat maatregelen voor de organisatoren worden opgelegd en de beperkte capaciteit, bleek het financieel niet rendabel te zijn een evenement te organiseren. Bovendien heeft onze club momenteel andere prioriteiten waar het zich ten volle op wil focussen voor komend seizoen.

Helaas blijkt voetbal en corona geen ideale combinatie te zijn. Het doet ons pijn aan het hart. Voorbije edities op de Grote Markt van Beveren hebben aangetoond dat voetbal, en meer bepaald onze Rode Duivels, mensen samenbrengt. We hopen tegen het volgende WK alvast weer organisator te zijn van een fantastisch evenement!