Go back

Vader en zoon Mathieu leiden medische cel W-B

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jef Apers

Waasland-Beveren bereidt het komende seizoen verder voor en zette hierin een volgende nieuwe stap. Komend seizoen zullen Dr. Jan Mathieu en Dr. Thomas Mathieu de verantwoordelijken zijn voor de medische cel.

Dokter Jan Mathieu is bekend als sportarts. Hij is de teamarts van Baloise Trek Lions in het veldrijden, bovendien heeft hij ook ervaring als bondarts van de wielerbond én de ijshockeybond. Hij was ook begeleidend arts voor het BOIC op de Olympische Spelen. In het voetbal was hij reeds clubarts bij KV Turnhout.

Dokter Thomas Mathieu, zoon van Jan, is sportarts en specialist in wording Fysische Geneeskunde en Revalidatie in het universitair ziekenhuis van Antwerpen (UZA). Hij specialiseert zich onder andere in voetbalblessures en nieuwe behandeltechnieken. Zo lieten meerdere voetballers uit de Belgische en Europese topcompetities zich door hem behandelen. Door de samenwerking kunnen onze spelers rechtstreeks bij hem terecht in het UZA voor diagnose, behandeling en verdere medische begeleiding. De mix van hun ervaring en kennis zullen onze werking opnieuw naar een hoger niveau tillen.

Sportief directeur Roger Stilz legt uit: “Ik wil Jan en Thomas graag danken voor de fijne gesprekken. Ik denk dat we fier kunnen zijn om hen aan boord te hebben bij Waasland-Beveren. Ik ben ervan overtuigd dat we een medische begeleiding van hoog niveau kunnen bieden aan onze spelers.”

Na 20 jaar trouwe dienst neemt Dr. Frank De Winter afscheid van de club in onderling overleg met het bestuur. De tijd was rijp om ruimte vrij te maken voor nieuwe uitdagingen. De hele club wil Frank bedanken voor zijn inzet, trouw en passie voor de club.

Welkom op de Freethiel, Jan en Thomas!

(v.l.n.r.: Dr. Thomas Mathieu, Sportief directeur Roger Stilz, Dr. Jan Mathieu)