Go back

Seraing bezegelt lot van geel-blauw

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren is er vandaag niet in geslaagd om de beslissende barragewedstrijd tot een goed einde te brengen. Het verloor met 2-5 van RFC Seraing in het eigen Freethielstadion. Onze Leeuwen vallen daardoor na negen seizoen uit de hoogste reeks van het Belgische profvoetbal.

In een zenuwachtige studieronde waren de bezoekers na tien minuten voor een eerste keer dreigend via Georges Mikautadze. Jur Schryvers gooide zich in de baan van zijn volley om de poging onschadelijk te maken. Op het kwartier ging de bal, na een handspel van Wagane Faye, op de stip voor onze Leeuwen. Michael Frey miste niet en Beveren meteen op rozen. Maar net zoals vorige week ging de bal ook aan de overzijde kort nadien op de stip. Mikautadze nam Nordin Jackers tegenvoets, 1-1.

Seraing kreeg vleugels en kwam twee keer dicht bij een doelpunt na een doelpogingen buiten de zestien. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg W-B een uppercut van jewelste toen Sabaouni een vrije trap voorbij Jackers kopte, 1-2. Ondanks de vroege voorsprong moesten we gaan rusten met een dramatische tussenstand.

De tweede helft scoorde Danel Sinani meteen het doelpunt van de hoop, na een aflegger van Frey. Helaas werd snel de hoop de kop ingedrukt na doelpunten van Faye en Mikautadze. Beveren probeerde wel, maar kon geen vuist maken. De afgang was compleet toen Bernier onze verdediging op een hoopje dribbelde en de bal voorbij Jackers in het doel schoof.

Waasland-Beveren zal volgend seizoen moeten herbronnen in 1B. Het doet pijn, maar het is helaas niet anders.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Leonardo Bertone, Danel Sinani, Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen, Aboubakary Koita (63’ Jenthe Mertens), Daan Heymans (46’ Joe Efford), Amine Khammas (74’ Aleksandar Vukotic), Louis Verstraete, Jur Schryvers (74’ Felix Bastians) en Michael Frey

Opstelling RFC Seraing:
Guillaume Dietsch, Iebe Swers, Wagane Faye, Yahya Nadrani (88’Amadou Ndiaye), Gérald Kilota (85’ Yann Godart), Sami Lahssaini, Brahim Sabaouini, Antoine Bernier, Ablie Jallow, Georges Mikautadze en Abdel Al Badaoui (76’ Ali Sanogo)