Geel-blauw speelt gelijk op het veld van Seraing

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag, in de eerste van twee barragewedstrijden voor 1A, gelijkgespeeld op het veld van RFC Seraing. Het werd 1-1. Michael Frey zette, twintig minuten voor tijd, geel-blauw op rozen vanop de stip. In blessuretijd bracht Georges Mikautadze, eveneens op penalty, de score alsnog in evenwicht.

Beveren begon sterk aan de wedstrijd en scoorde meteen na drie minuten. Jammer genoeg werd het snelle openingsdoelpunt van Frey afgekeurd door voorafgaand buitenspel van Amine Khammas. Seraing deed niet onaardig mee. Hun eerste kans kwam er op het kwartier via hun topschutter Georges Mikautadze. Gelukkig duwde hij de bal van kortbij over het doel van Nordin Jackers. Onze Leeuwen claimden tot twee keer toe een penalty. Helaas ging de VAR niet in op het Beverse verzoek. Antoine Bernier probeerde het met een plaatsbal, maar Jackers plukte de bal met verve uit de hoek. Tien minuten voor de rust ging Brendan Schoonbaert zijn kans op hoekschop, over het Luikse doel. Louis Verstraete was er vlak voor rust dicht bij, maar kwam een teen tekort om een voorzet-schot van Jur Schryvers binnen te duwen. Ruststand 0-0.

Eerste doelpoging na rust kwam via Ablie Jallow. Zijn lage schuiver vloog naast het Beverse doel. De wedstrijd ging op en neer. Halfweg tweede helft had onze doelman een uitstekende reflex op een knal van Mikautadze. Maar het was Waasland-Beveren dat dé kans kreeg op het openingsdoelpunt, na handsbal in de zestien van Wagane Faye. Michael Frey toonde al meermaals aan dat hij een specialist is vanop elf meter: keihard knalde hij onze Leeuwen op voorsprong, 0-1! De Métallos reageerden via Jallow. Zijn ultieme mogelijkheid werd in extremis in hoekschok gedevieerd door Dries Wuytens. Faye probeerde zijn foutje goed te maken na een vrije trap, maar zijn halve volley kon Jackers niet in verlegenheid brengen. Geel-blauw loerde op de tegenaanval maar grote kansen kwamen er niet, integendeel. In minuut 90 gebeurde wat niemand nog verwachtte. De ingevallen Jordan Faucher maakte, volgens Lawrence Visser, een haakfout in de zestien. De VAR herbekeek uitgebreid de fase, maar de bal ging resoluut op stip. Mikautadze nam Jackers tegenvoets en zette de 1-1 eindstand op het scorebord.

Zaterdag 8 mei ontvangen we de Luikenaars in het Freethielstadion. Dan moeten onze Leeuwen de klus klaren. Komaan Beveren, we believe!