Go back

#SayNoToHate | Waasland-Beveren veilt shirts voor het goede doel

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren wil actief mee de strijd aangaan tegen onverdraagzaamheid en haat in onze maatschappij. Via allerlei acties proberen we een standpunt in te nemen rond maatschappelijke thema’s (zoals bv diversiteit & racisme, gezondheid, enzovoort…). Juist daarom vonden we het enorm belangrijk aanwezig te zijn op de wakes die afgelopen weken in Beveren én Sint-Niklaas georganiseerd werden. Geweld en haat zijn nooit tolereerbaar.

#SayNoToHate

Samen met de Pro League gingen we het gesprek aan met enkele organisaties die zich inzetten voor diversiteit, zoals Çavaria & Tiszo. Met KLIQ, het vorming- en trainingscentrum van Çavaria, bekijken we komende weken verder hoe we een traject kunnen uitbouwen om inclusie, op lange termijn, binnen onze club en de community van Waasland-Beveren te verbeteren.

Acties

Tot het einde van het seizoen zal onze kapitein Dries Wuytens zijn kapiteinsband inruilen voor de regenboogband. Ook de hoekschopvlaggen zullen tegen STVV en KV Kortrijk opnieuw wapperen in de regenboogkleuren.

Dat is niet alles. Morgen zullen onze Leeuwen tegen KV Oostende aantreden in unieke blauwe wedstrijdshirts. Boven het rugnummer wordt bij elke speler de tekst Say No To Hate bedrukt. Via een online veiling kan je vanaf nu zelfs bieden op deze shirts! De shirts worden bovendien na afloop van de wedstrijd door de spelers persoonlijk gesigneerd.

Tiszo VZW

De weg naar een algemene aanvaarding van holebi’s en transgenders blijkt nog steeds lang te zijn. Daarom willen de volledige opbrengst schenken aan vzw Tiszo uit Sint-Niklaas. De Wase vereniging staat in voor het verdedigen en bevorderen van de rechten van holebi’s en transgenders. Wim Raes, voorzitter van Tiszo vzw, zal dinsdag tegen STVV ook voor de symbolische aftrap zorgen.

Hoe verloopt de veiling?
Bieden kan via deze link tot vrijdag 9 april, 21.00 uur.

Laat de kans op dit unieke fanitem niet schieten en haal een prachtig, matchworn geel-blauw shirt nu in huis!

 

Wie nood heeft aan een gesprek kan contact opnemen met Tiszo via mail of telefonisch op het mobiel nummer: +32 486 50 23 13. Of volg Tiszo vzw op Facebook: