Rode kaart doen Leeuwen de das om

tekst: Mathias Verdickt | foto: Belga Image

Onze Leeuwen verloren zonet in eigen huis van Sint-Truiden. Vorige week schitterde geel-blauw nog op Oostende, maar vandaag werd het een zware 2-4 op de Freethiel. In de eerste helft kwam geel-blauw via Frey al snel op voorsprong, maar na een rode kaart verdween deze snel van het scorebord. In de tweede helft moesten onze Leeuwen nog drie doelpunten incasseren. Enkel Verstraete kon nog scoren met het hoofd, maar het mocht niet baten. Door dit verlies doen onze Leeuwen een slechte zaak in de strijd voor het behoud in 1A.

Onze Leeuwen beginnen gretig aan de wedstrijd en Khammas zet zich meteen door. Met een heerlijke sleepbeweging door de benen gaat hij voorbij Hashioka. Zijn voorzet wordt nog geblokt en komt zo tot bij Heltne Nilsen. Hij kraakt zijn schot maar de bal belandt in de voeten van Frey, die twijfelt geen seconde en legt de bal in het doel van Schmidt. We spelen 2 minuten en Beveren staat al meteen op voorsprong. Wat een start van de wedstrijd. Sint-Truiden probeert te reageren via een vrije trap maar verder dan een zwakke kopbal komt Hashioka niet. De wedstrijd gaat na het openingsdoelpunt zeer langzaam verder. De bal circuleert vooral op het middenveld. Onze Leeuwen hebben de controle over het veld.

Na 10 minuten komt Sint-Truiden voor de eerste keer aanzetten. Hashioka zet zich door en dwingt Khammas een hoekschop weg te geven. De hoekschop wordt ontzet en komt in de voeten van Steve De Ridder, deze probeert er nog een voorzet uit te halen, maar Nordin Jackers kan de bal makkelijk wegplukken. We zijn een kwartier ver wanneer Sinani even doorgaat op Lavalee. Nathan Verboomen haalt meteen een gele kaart uit zijn broekzak. Een paar minuten later krijgen onze Leeuwen een hoekschop. Sinani brengt de bal goed voor en Frey kan er zijn hoofd tegenzetten, maar de bal wordt helaas geblokt. Even later weer een hoekschop. Sinani kiest deze keer voor een korte bal naar Verstraete. Hij wipt de bal op en haalt dan krachtig uit. Schmidt kan met veel moeite de bal met zijn vuisten uit het doel houden. We zijn 20 minuten ver en ook Sint-Truiden pakt een eerste geel karton. Mboyo laat onnodig zijn voet hangen en raakt een Beverse speler. Dit zorgt ervoor dat onze Leeuwen een vrije trap krijgen op een mooie plaats. Sinani brengt de bal voor doel. Die blijft daar even hangen en komt dan in de voeten van Verstraete. Deze haalt nogmaals uit maar deze keer kan Schmidt de bal makkelijk klemmen. Een paar minuten later volgt er een hoekschop voor Sint-Truiden. De bal komt voor doel en Udene Pius kan er zijn hoofd tegen zetten. Hij kopt de bal hoog over, dit is de beste kans van Sint-Truiden tot dusver.

We zijn 25 minuten bezig wanneer Bruls aan de arm van Vukotic gaat hangen. Deze trekt zijn arm los en zo lijkt het op een slaande beweging. Na een tussenkomst van de VAR trekt Verboomen een zeer lichte rode kaart. Vukotic moet naar de kant en onze Leeuwen moeten met 10 verder. Sint-Truiden ruikt bloed en gaat iets hoger druk zetten, Cacace kan door de defensie sluipen en knalt op doel. De bal spat uit elkaar op de lat. In de herneming wordt de bal in hoekschop gekopt. De kort genomen hoekschop wordt voorgezet aan de 2de paal en daar staat Suzuki die de 1-1 binnentikt. STVV kan steeds meer kansen creëren maar Jackers staat steeds paraat. Onze Leeuwen kunnen de wedstrijd toch weer even in handen nemen en een paar kansen creëren. Khammas zet door op de linkerflank, ziet dat Schmidt ver uit doel staat en gaat zelf zijn kans. Zijn bal verdwijnt helaas in het zijnet. Kort daarna kan Sinani de bal tot bij Verstraete werpen. Deze zet zich door op de achterlijn, maar zijn voorzet gaat alles en iedereen voorbij. Beveren schakelt een versnelling hoger en kan nu een paar kansen versieren. De voorzet van Verstraete wordt geblokt, het resultaat is een nieuwe hoekschop voor onze Leeuwen. Geel & blauw kan de kansen helaas niet omzetten in doelpunten, we gaan rusten met een 1-1 stand op het scorebord.

Een paar minuten in de 2de helft is Sint-Truiden daar weer, onze Leeuwen krijgen een voorzet moeilijk weggewerkt en de bal komt uiteindelijk in de voeten van Mboyo. Hij kan de bal uiteindelijk in doel werken en zo wordt het 1-2 voor de bezoekers. Dit komt bij onze Leeuwen hard aan en ze hebben het even moeilijk onder de druk van Sint-Truiden. Jackers wordt weer meerdere malen tot een redding gedwongen. Hayen grijpt in en brengt Joe Efford in het spel. Een extra aanvaller kan misschien het tij nog doen keren in het voordeel van onze Leeuwen. Even later gaat ook Verstraete op de bon na een stevige tackle. Het tweede geel karton voor Beveren komt op zijn naam. Kort na de gele kaart is er weer een kans voor Beveren. Frey ziet dat Schmidt veel te ver uit zijn goal staat en besluit te trappen vanop eigen helft. Maar zijn schot mist wat kracht en Schmidt kan de bal oprapen. Meteen daarna volgt een nieuwe hoekschop voor onze Leeuwen. Sinani brengt de bal voor doel, die komt uiteindelijk voor de voeten van Frey. Deze probeert de achterlijn te halen en wordt tegen de grond gewerkt. Verboomen ziet er geen graten in en we krijgen een doeltrap. De bal is weer aan de overzijde waar Suzuki onderuit wordt gehaald door Wuytens. Verboomen trekt al een derde gele kaart voor de thuisploeg. Een paar minuten later wil Sint-Truiden een counter opstarten. Bruls wordt even vastgehouden door Wuytens en gaat neer. Weer trekt Verboomen een gele kaart en dit is de tweede voor Wuytens. Een nieuwe rode kaart en onze Leeuwen moeten met negen spelers verder.

Meteen na de tweede rode kaart is Sint-Truiden daar weer. De bal komt via Steve De Ridder in de voeten van Suzuki. Hij haalt uit en de bal verdwijnt via Jackers in doel. 1-3 voor de bezoekers. STVV wil de wedstrijd rustig laten uitdoven en daar kan Beveren van profiteren. Efford met een slim pasje naar Khammas, deze brengt de bal meteen voor en Verstraete kan de bal in doel koppen. 2-3 op het scorebord. De hoop bij onze Leeuwen is van korte duur. Een paar minuten na de aansluitingstreffer kan Suzuki de bal van dichtbij tegen de netten jagen. 2-4 in het voordeel van de Limburgers. Nog een gele kaart voor onze Leeuwen. Faucher zet in zijn eerste duel meteen een elleboog, Verboomen ziet dit en bestraft dit met alweer een gele kaart. In het absolute slot van de wedstrijd konden we nog twee mooie doelkansen versieren. Sula die van dichtbij in de handen van Schmidt kopt en Faucher dat zijn afstandsschot op de paal uiteen ziet spatten. Na 93’ minuten maakt Verboomen er een einde aan.

Met deze nederlaag laten onze Leeuwen drie belangrijke punten liggen. Op basis van het eerste half uur zat er zeker meer in deze wedstrijd, maar de rode kaarten deden ons de das om. Nu wachten ons nog twee belangrijke finales. Te beginnen met de volgende wedstrijd op zondag 11 april. Dan ontvangen we Kortrijk hier op de Freethiel. En exact een week daarna spelen we de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in het stadion van Oud-Heverlee Leuven. Meteen de knop omdraaien en keihard werken om de komende twee wedstrijden tot een goed einde te brengen!

01 Nordin Jackers, 03 Brendan Schoonbaert, 10 Danel Sinani, 15 Dries Wuytens (K), 16 Sivert heltne Nilsen (57’ Joe Efford) , 18 Daan heymans (86’ Din Sula), 24 Amine Khammas (80’ Alessandro Albanese), 26 Aleksandar Vukotic, 33. Louis Verstraete, 52 Jur Schryvers (86’ Jenthe Mertens), 99 Michael Frey (86’ Jordan Faucher)